UA-52254593-1

7.11.2016

Presidentinvaaleja odotellessa: muutama täky sisään

Yritin kovasti miettiä miten varautuisin huomisiin presidentinvaaleihin. Brexit kun yllätti minut siihen malliin, etten muuta kuin tuplannut Stora Ensoni kun sen kurssi tippui päälle kymmentä prosenttia.

Monta päivää kestäneen, muttei kovinkaan intensiivisen tai tuloksekkaan, pohdinnan seurauksena asetin kolmeen suuntaan toimeksiantoja. Virittelin niin Coca-colalle, McDonaldsille kuin Global X Superdividend -ETFfälle melko optimistisen ostotoimeksiannot. Ensimmäinen erä jos kurssi tippuu vajaat 10 % nykyisesti, toinen ja kolman 5 % väleiden edellämainitusta.

Luulisin että ei noista mikään toteudu. Mutta, ja iso mutta, jos Trump voittaa tai Clinton voittaa ja Trump huutaa kannattajiaan aseelliseen vastarintaan, niin sitten voi tulla brexitmäistä markkinapaniikkia.

En usko että pörssit tästä pidemmän päälle mihinkään kääntyvät, valitaan kumpi tahansa. Trump on kyllä vähän örvelö ja omaa heikon impulssikontrollin, mutta kyllä se presidenttiys opettaisi asioita elämästä. Tarvitaan kongresseja ja päteviä avustajia jne. Eikä Meksiko taatusti lähetä rekkoja täynnä valuuttaa, jotta jenkit saavat rakennettua muuria autiomaahan.

Jos tilanne "pörssikurssimielessä" kärjistyy, niin tässä on vielä huominen ilta ja ennen kaikkea ylihuominen päivä miettiä miten reagoi - jos reagoi. Minun tapauksessani reagoiminen on enimmillään sitä, että ostan paljon, ja minimissään sitä, että ostan aikaisemman suunnitelman mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti