UA-52254593-1

1.11.2016

Kolme ostoa Nokiaa, putoavaan kurssiin

Perjantaina olin näemmä käynyt kaupoilla. Automaattiajastukseni osuivat kohdalleen kahdesti. Ostin Nokiaa 35 kappaletta hintaan 4,24 ja 40 kappaletta hintaan 4,16. Eilen maanantaina osui vielä kolmas 40 kappaleen ostos kohdalleen, hintaan 4,07. Yhteensä nuo eivät siis olleet kuin vajaat 500 euroa, eli pienistä ostosummista edelleen puhutaan.

Nokia-omistuksieni arvo on nyt päälle 2500 euroa. Keskiostohintani on painunut alaspäin kun olen ostanut pieniä eri putoavaan kurssiin, mutta miinuksella silti olen.

En tiedä vaikuttaako taustalla suomalainen kansallisromantiikka, mutta Nokia ei tunnu huonolta tapaukselta. Yrityksen suunta on ehkä kääntymässä, menee paremmin kuin kilpailijalla jne. Eli minulla on vahva tunne, että kyse on ennen kaikkea toimialan vaikeasta vaiheesta, ei erityisesti yrityksen. Lisäksi Nokia toimii alalla joka nyt yleisesti on kasvamaan päin, datan siirtyminen paikasta toiseen, tai sitten ihan vain data. P/E-luku on yli 20 - eli ei ihan matalimmasta päästä - mutta potentiaalisia luulisi olevan.

Tosin on kurssilaskulle myös ilmeinen syy. Pääbisnes, eli siis verkkojen rakentaminen, on supistuvalla uralla ainakin jokusen vuoden. Tämä tarkoittanee, että hankala siinä on paljoa tulosta korotella.

Ajastin kerralla muistaakseni yhdeksän Nokia-ostosta, joista kuusi on nyt toteutunut. Jos kurssi tippuu, niin tuolla on edelleen ostotoimeksiantoja odottamassa. Ja lisääkin saan laitettua. Minulla on siis vakaa aikomus "ratsastaa" tämän aallonpohjan läpi säännöllisin ostoin, ihan niin alas kuin kurssit vain painuvatkaan.

Niin, ja hyvää marraskuuta. Katsotaan jatkuuko bloggaustahtini yhtä tiiviinä kuin lokakuussa, töissä on lukuisia projekteja eikä auta, että ulkona on aina pimeää. Saattaa olla, että nukun vain kaiken liikenevän vapaa-ajan ja salaa toivon, että unelmieni nainen tulee (oma-aloitteisesti) ovelle koputtelemaan.

4 kommenttia:

 1. Mulla toteutui aika identtinen setti. Kolme ostoa ja suunnilleen saman verran. Tein myös lapsille ensimmäiset toimeksiannot nyt Nokialla. Myös minun kaikkien aikojen ensimmäiset (isäni tekemät) osakeostot ovat olleet Nokiaa joskus markka-aikaan, kun kurssi oli kaikista korkeimmalla. Rahat meni ja nyt toivottavasti en toista historiaa lasteni kanssa. :)

  VastaaPoista
 2. Minullekin tuli joku outo fiilis toimia ja möin äsken Jenkki ETF:t (2kpl :D) pois ja ostin koko rahalla Nokiaa kurssilla 4,05€. Tosin kovin suuri ostos ei ollut kyseessä, mutta tulipahan tehtyä.

  VastaaPoista
 3. Nokialla starttaa myös miljardin omien osakkeiden osto-ohjelma. Jos kurssi olisi silloin alamaissa, olisi se aika hyvä juttu nykyisille osakkeenomistajille.

  Myönnettäköön, on tässä sama riski kuin että suomalaiset lyövät vetoa jääkiekkomaajoukkueen puolesta, vaikka kannattaisi satsata vastaan.

  Itse näen tässä sauman painaa keskiostohintaani alaspäin.

  VastaaPoista
 4. Samoin itsellä toteutui viime viikolla pari pikkuostoa Nokiaa ja seuraava syötti iskemässä alle 4 euroon. Kummastelen vain, että miten aina haksahdan Noksuun, vaikka se ei millään ilveellä sovellu omaan sijoitussuunnitelmaan. No, sijoitussuunnitelmasta lipsuminen lienee pelkästään inhimillistä.

  VastaaPoista