UA-52254593-1

9.11.2016

Trumpgate ja sijoitukseni: ei tullut paljoa ostoja

Viikonvaihteessa naputtelin ostotoimeksiantoja sen varalle, jos Trump voittaa Yhdysvaltojen presidentinvaalit ja kurssit romahtavat. En pitänyt tuota yhtään todennäköisenä.

Aamulla sitten kakistelin keuhkojani kun vilkuilin uutisia. Matkalla töihin lisäsin vielä muutamia ostotoimeksiantoja: Koneen ja Konecranesin kaltaisiin omistuksiini pieniä lisäyksiä, jos kurssit sattuisivat tippumaan päälle kymmentä prosenttia. Lisäksi - Star Wars mielessäni - muutamia optimistisia täkyjä sen varalta, jos Disneyn kurssi sukeltaisi.

Noh, Trump voitti, mutta kurssit eivät romahtaneet. Tässä tämän päivän ostokseni.
  • Nokia, 40 osaketta hintaan 3,81 euroa. Kyllä, ihan oikeasti juuri Suomessa tapahtuu kun amerikassa äänestetään. Tosin tässä nyt on taustalla muutakin.
  • Handelsbanken. 16 osaketta hintaan 118,1 Ruotsin kruunua. Kyllä, juuri vakaavarainen ruotsalainen pankki on se jonka kurssin tulee laskea kun amerikassa äänestetään.
  • Neste, 5 osaketta hintaan 36,4 ja 5 osaketta hintaan 36,23 euroa. Tämä on illan improvisointia, katselin kotona kursseja ja totesin että Nesteen kurssi on yli 7 % miinuksella. Ja koska Neste on minua houkuttanut, ajattelin tarttua pienimuotoisesti tilaisuuteen.
Vaikuttaa siltä, että tämän kummoisempaa alennusmyyntiä ei ainakaan vielä ole tulossa. Tosin nähtäväksi jää mitä Trump oikeasti ryhtyy tekemään. Oma arveluni on, että aika kovan oikeistolaista tavaraa on tulossa. Se, onko tuo sijoittajien kannalta hyvä vai huono juttu, on toinen asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti