UA-52254593-1

6.10.2016

Jälleen ostoksilla: Munich re, Flower Foods sekä Omega Healtcare Investors

Nyt on onnellista kun saa harrastaa. Yhdysvalloissa etenkin REITtien eli kiinteistöpuolen sijoitusyhtiöiden kurssit ovat laskeneet, varmaan koska Yhdysvaltain keskuspankin koronnostolla on spekuloitu. Tämä tarkoittaa sitä, että aika monet ostotoimeksiantoni “laukesivat”.

Hätäisempi voisi luulla, että olisin paljonkin sijoittanut. Ehei, kun summat ovat 150-200 euron välissä per ostos, niin pieniä summia tässä liikkuu. Ja kassani ei hupene kovinkaan kummoista tahtia.

Mutta asiaan.

Munich re on yksi pitkäaikaisista omistuksistani joista en halua luopua, vaikka siis myinkin osakkeet pois välittäjänvaihdon yhdeydessä. Kyse on jälleenvakuuttajasta, siis vakuutusyhtiöiden vakuutusyhtiöstä. Melko defensiivistä, huonoinakaan aikoina vakuutuksista ei luovuta ensimmäisenä, ja vielä vähemmän vakuutusyhtiöt luopuvat suurten riskien jälleenvakuuttamisista. Hyvä osinko joka tasaisessa kasvussa, vakavaraisuus hyvä. Pankkialan mahdollinen heilunta voinee osua tähänkin suuntaan, katsotaan.

Nyt ostin alkuun vain yhden osakkeen, hintaan 165,64 euroa. Jos kurssi tippuu seuraavat pari prosenttia, ostan kaksi lisää. Olisi ihan kiva jos kurssi vähän notkahtaisi, niin pääsisin taas kunnolla mukaan. Aiempi omistukseni oli 15 osaketta.

Flower Foodsia ostin ihan vain koska on kiva liikkua massan mukana. Aika moni kollegabloggari on tätä yritystä hankkinut. Elintarvikkeita amerikanmaalla, yritykseltä joka on parhaimmillaan kohtuullisesti hinnoiteltu. Olen ryhtynyt katselemaan myös voisiko sanoa perustarpeiden suuntaan, ja tämä täyttää kriteerin.

Sama maininta kuin äsken, jos kurssi tippuu 2 % lisää, on seuraavan oston aika.

Kolmas hankintani oli jälleen Omega Healtcare Investors, nyt 32,8 dollarin hintaan. Omegan osakkeiden määrä on aika nopeasti noussut 26 kappaleeseen. 0,6 dollarin osingoilla tuo on jo 15 dollaria neljännesvuosittain. Alkuun oletin, että väittäjänvaihto-operaationi leikkaa osinkoja aika tuntuvastikin, mutta ei välttämättä. Tämä siis jos onnistun ostamaan takaisin hyviä osingonmaksajia kohtuulliseen hintaan siedettävässä ajassa.

Tarina jatkuu, ostotoimeksiantoja on sisällä ehkä 15. Ne laukeavat vain jos kurssit laskevat, eli voi olla, etten ostele mitään aikoihin tai ne kaikki toteutuvat samana päivänä. Mutta se täytyy myöntää, että on ihan hauskaa päästä olemaan aktiivinen ostaja. Pääsen leikkimään pikkupennosillani suurpeluria.

2 kommenttia:

 1. Saksalaisissa osakkeissa kannattaa mainita suurempi osinkoveroprosentti.

  Eikö olekin kutkuttavan tuntuista kun saa tehdä kauppaa oikein olan takaa =D

  VastaaPoista
 2. Totta. Ja muutoinkin tarvitsee reklamoida Saksan suuntaan jotta ei mene osin tuplaveroa. En ole vielä tuollaista projektia tehnyt, ajattelin ensi vuonna pistää postia muutamasta (menneestä) vuodesta.

  Ja kyllä, on se kivaa kun saa olla ostoksilla useasti. Vaikka nämä viime aikojen lukuisat ostokseni ovat yhteensä olleet vasta 1500 euron luokkaa, eli joskus toisessa ajassa olisivat olleet vain yksi ostos.

  Olen myös tekemässä laskelmia siitä, että miten esimerkiksi Omegan tapauksessa sarjassa ostamalla on saanut ostettua (ensimmäistä ostoa) halvemmalla. Joskus tulee siitä bloggaus.

  Sivutuotteena muuten tbloggauksien määrä kasvaa. Mikä on loogista, on jotain mistä kirjoittaa.

  VastaaPoista