UA-52254593-1

4.10.2016

Välikatsaus 10/2016: plussaa, paluu yli 50 000 sijoitusvarallisuuteen

Niin ne vuodet vierivät kohti unholaa. Tai tässä tapauksessa oikeastaan kuukaudet. Ja kohden välikatsauksia, ei oikeastaan unholaa. On nimittäin sijoitustuottojen neljännesvuosikatsauksen aika.

Keväällä oli ohjelmassa avioeroa ja arjen rakentamista. Tuli aika paljon kaikenmoisia kuluja, piti ostaa asioita ja kaikkea sen suuntaista. Myin myös jonkinverran osakkeita koska tarvitsin rahaa. Eli siis ensimmäistä kertaa koskaan sijoitusvarallisuuteni pieneni kun otin päälle kolme tonnia toiseen suuntaan.

Olin myös epävarma siitä, että jääkö minulla jatkossa ylimääräistä sijoitettavaksi. No, onneksi olin väärässä. Kyllä jää.


Nyt teemana oli näemmä paluu normaaliin. Sijoitin kolmen kuukuden aikana lisää 3100 euroa, eli hieman yli tonnin kuussa. Sijoitusten osalta neljännesvuosi oli myös vahvasti positiivinen, sijoitusten arvo nousi yli 2800 euroa ja siis yhdessä uusien sijoitusten kanssa 5829 euroa. Olen ihan tyytyväinen itseeni, vaikkei omaa ansiota ollutkaan.

Sijoitusvarallisuuteni teki uuden ennätyksen, kasassa on nyt pikkaisen päälle 54 000 euroa. 60 000 euroa alkaa jo siintämään horisontissa.

Tässä on kuva jossa on omaisuuden arvon muutos euroina, neljännesvuosittain. Alkuun oli aika onnellinen vuosi, Viime vuoden keskivaiheilla pääsi itkemään itsensä uneen, jos sitä tykkää harrastaa. Tämän vuoden alussa tuli takapakkia, sitten on ollut onnellisempaa kurssikehitystä.


Kun samaa tarkastelee prosentteina, niin kuvio on samansuuntainen mutta maltillisempi. Kun sijoitusvarallisuus kasvaa, niin euromääräiset muutokset kasvavat. Siksipä prosenttitarkastelu on parempi.

Uutta on myös, että sijoitusvarallisuuden arvo on toista kertaa yli 10 000 euroa enemmän kuin mitä olen itse sijoittanut. Tämä on toki sellainen joka aaltoilee vahvasti, joten päädyin tekemään muuttujasta graafin.


Kannattaa huomioida, että tässä ovat mukana osinkotulot - jotka muodostavatkin melko tuntuvan osan voitosta. Kumulatiivisesti olen saanut osinkoja runsaat 2600 euroja, joten kun veroja nappasee pois, niin suunnilleen 2000 euroa tuosta voitosta on ihan vain osinkoja.

Miten tästä eteenpäin?

Luultavasti (talous)tilanteeni on nyt vakiintunut. Tämän verran nyt suunnilleen tulee ja menee. Plussaa - joka menee aika suoraan sijoitustileille - jää sellaiset 500-1000 euroa kuussa, joskus enemmänkin. Normaalit kuukausittaiset tulot ja menot ovat melko lailla tasapainossa, mutta satunnaiset tulot ovat ne jotka jäävät taatusti yli ja sijoitettavaksi.

Luulen, ja vähän toivonkin, että arjen menojen tasaantuessa rahaa jää säästöön enemmän yli kuin viimeisen puolen vuoden aikana. Arki pyörii, päivät toistuvat melko samanlaisena. Ei oikein ehdi tuhlaamaan kun ei ehdi muuta kuin pyörittää arkea, illalla voi vähän roikkua netissä (ei maksa ylimääräistä) ja katsella televisiota (ei maksa ylimääräistä).

2 kommenttia:

  1. Näin se homma etenee! Kun ei ole liikaa menoja niin jotenkin kummallisesti ne rahat tuppaavat lisääntyä...

    VastaaPoista
  2. Hienot ovat lukemasi!

    VastaaPoista