UA-52254593-1

12.10.2016

Myin Fortumit, ja ryhdyn ostamaan takaisin jos kurssi laskee

Spekulantti täällä hei. No ei, olen katsellut Fortum-omistuksiani alta kulmain jo jonkin aikaa. Keväällä myin osan pois kun tarvitsin rahaa. Nyt päädyin myymään loput (130 kpl) Fortumin osakettani hintaan 14,48 euroa.

Miksi näin? Osin varmaan Venäjä-riski kaivelee sielua. Mutta ennen kaikkea kurssi on pitkästä aikaa noussut lähelle ostohintaani, ja ajattelin "irrottaa" rahaa jolla ostaa samaa tai jotain muuta. Lisäksi pieni miinuksella myynti vähentää ensi vuonna maksettavia veroja.

Fortum on ollut paras osingonmaksajani, osinkoja ennen veroa on tullut 348 euroa. Tosin olen myynyt lievällä miinuksella, joten lopputulema voi olla plus miinus nolla -luokkaa.

Tämä ei tarkoita sitä ettenko voisi Fortumia vielä omistaa. Viritin heti pienen oston  14 euron kurssiin, ja toisen pari prosenttia alemmaksi. Alla on graafi Fortumin kurssista.Tässä on myös taustalla jonkinmoista strategista ajattelus, jonka laadusta en tosin tiedä. Fortumia omistetaan paljon pitkälti osingon takia. Vaan se osinko on turhan korkealla tasolla. Niinpä on mahdollista että Fortum tiputtaa ensi keväänä osinkoa. Ja jos se niin tekee, niin kurssi laskee. Ja se on se hetki, kun Herkuilleperso Piensijoittajamme ostaa jälleen yhtiön osakkeita.

Voi mennä noin, tai voi olla menemättä.

2 kommenttia:

  1. Onko tuo viimeinen kommentti Nykäsen keksintöjä =D

    VastaaPoista
  2. Jos on, niin on ihan vahingossa lainattu. Mutta suurten filosofien ajatukset muotoutuvat pikku hiljaa osaksi yhteistä arvopohjaa.

    VastaaPoista