UA-52254593-1

16.10.2016

Kaksi pientä ostoerää Nokiaa

Viime viikon loppupuolella ostin kaksi pientä erää Nokiaa. Aiemmin omistin 440 osaketta keskiostohinnalla 5 euroa kappale. Nyt ostin 35 lisää kurssiin 4,51 ja toiset 35 lisää kurssiin 4,42.

Nokia on yksi niistä yrityksistä joihin olen rakentanut "ostokuvioita", tarkoittaen sitä, että valitsemani aloitushinnan jälkeen ostan lisää aina kun kurssi on tippunut jälleen 2 %. Nokian tapauksessa minulla taitaa olla vielä seitsemän ostotoimeksiantoa sisällä.

Kiitos Nordean ja mahdollisuuden ostaa pieniä summia kerrallaan, toteutuessaa nuo toimeksiannot yhdessä eivät kuin vain tuplaisi osakemääräni.

Mutta itse asiaan. Nokian kurssi on tippunut koska kilpailija Ericsson on ongelmissa. Naapurin ongelmat voivat olla kilpailijan etu. Tässä tilanteessa tuskin on näin, sillä koko toimiala on jos nyt ei haasteissa, niin ainakin painii laskevien tilausmäärien kanssa. Kysymys lieneekin siitä, painuuko myös Nokia myrskyn silmään vai kastuuko vain tyrskyistä myrskyalueen reunoilla.

Nokia ei siis ole (vielä) raportoinut tippuneista tuloista tai tuotoista. Nyt ollaan reagoitu oletukseen siitä.

Itse uskon että kyllä Nokia kestää. Yhtiö on laaja-alaisempi kuin Ericsson, fuusio Ranskan suuntaan on vaikuttanut olevan onnistunut kuvio - jonka hyödyt ovat vasta tuossa - ja tuloksenteko on ylipäätänsä ollut ihan hyvällä tolalla sitten kännyköistä luopumisen. Pidän myös siitä, että työn alla on kaikenlaista vähän epämääräistä, kummallisia pallokameroita ja muita viritelmiä. Jukka Oksaharju totesi Nordnetin blogissa että Nokia pyrkii pitkästä aikaa kehittämään jotain uutta, eikä vain reagoimaan.

Voi olla, tai on suorastaan todennäköistä, että yhtiö ilmoittaa heikommista luvuista. Silloin joko kurssit tippuvat ja ostan lisää, tai sitten negatiiviset kurssit ovat jo sisällä hinnassa, ja mitään erityistä ei tapahdu.

On miten on,  niin yritän kasvattaa Nokia-omistuksiani silloin kun kurssit heilahtavat alaspäin. Seuraava ostohetkeni tulee vastaan hinnalla 4,33, ja aika monta kertaa sen jälkeenkin.

3 kommenttia:

  1. Mikä yritys se Eriksson on? Ei tuollaista firmaa ole olemassakaan

    VastaaPoista
  2. Totta, kirjoitusvirhe. Kävin korjaamassa. Aikoinaan kirjoitin McDonaldsinkin väärin :)

    VastaaPoista
  3. Miksi kaikilla on niin älytön usko Nokiaan? Katsohan miten osakemäärä on muuttunut vuoden 2015 ja 2016 välillä. Laske siitä minkälainen tuloksen muutos tarvitaan, että eps pysyy samana tai että se saavuttaisi viime vuotisen osingon tason. Johtopäätöksesi on, että helposti, hiton hyvä firma?

    VastaaPoista