UA-52254593-1

27.8.2014

Tarjolla kuluttomia pohjoismaisia indeksirahastoja

Nyt niitä saa! No mitä? No niitä Nordnetin kuluttomia indeksirahastoja myös muihin pohjoismaihin. Eihän rahaston ylläpito tietenkään kenellekään ole maksutonta, mutta tässä tapauksessa Nordnet* vokottelee maksuttomuudella asiakkaita. Ja toimiihan tuo, en ole minäkään blogannut tällä intensiteetillä muista kuin näistä Nordnetin rahastoista.

Kesän korvilla Nordnet lanseerasi maksuttoman Suomi-indeksirahaston. Muiden pohjoismaiden piti seurata perässä. No, kesä on suhteellinen käsite, mutta nyt ennen elokuun loppua avasivat sitten muutkin.

Tarjolla ovat siis
 • Superrahasto Suomi, joka sijoittaa Helsingin pörssin 25 vaihdetumpiin osakkeisiin
 • Superfonden Sverige, joka sijoittaa Tukholman pörssin 70 vaihdetuimpiin osakkeisiin
 • Superfondet Norge, joka sijoittaa Oslon pörssin 25 vaihdetumpaan osakkeeseen, ja
 • Superfonden Danmark, joka sijoittaa Kööpenhaminan pörssin 20 vaihdetuimpaa osakkeeseen
Kaikissa rahastoissa osingot sijoitetaan uudelleen, eli välissä ei tarvitse maksaa veroja.

Itse sijoitin kesän aikana jonkun parisataa tuohon Suomi-rahastoon. Rakkaat sijoituseuroni kävivät jonkin matkaa pakkasella, mutta nyt on jo plussaa rivin alla. Suomi ei kuitenkaan houkuta, omistan aika paljon suomalaisia osakkeita ja haluan hajauttaa pikemminkin kuin keskittää. Lisäksi Suomen talous nyt ei ole se ihan terävin mitä tarjolla on.

Kisa kuukausisäästöstä käydään siis kolmen jäljellejäävän välillä. Tanskassa tarjolla on “vain” 20 osaketta, ja joidenkin tulkintojen mukaan korkeahko osakkeiden arvostus. Tiputan sen pois listaltani.

Ruotsi ja Norja kisaavat tasapäin. Ruotsin puolesta puhuu laajempi määrä osakkeita ja suurempi talousalue. Norjan puolesta puhuu että niillä menee vaan aina niin hyvin, ja talous on vähemmän kiinni ailahtelevan Venäjän taloudessa kuin Suomi ja Ruotsi.

Niinpä voittaja on niukasti Norja, rahastonmitalla. 

Yritän parhaillaan kerätä “taantumavaraa” joten en nyt alkuun tuonne paljoa sijoita. Otan jossain vaiheessa Norja-rahaston mukaan kuukausisäästöihini, tosin aika pienellä summalla. Myös Ruotsi-rahastoon saatan jonkin verran jollain aikataululla sijoittaa. Painotus on kuitenkin nyt ja jatkossa mantereentasoille satsaavissa matalakuluisissa indeksirahastoissa.


* Merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa. En kyllä vielä tiedä mitä kaikkea klikkauksen jälkeen pitää tehdä että raha vaihtaisi omistajaa.

2 kommenttia:

 1. Hei, nämä ovat mielestäni järkeviä tuotteita jos indeksisijoittaminen kiinnostaa.

  VastaaPoista
 2. Ei näissä ole muuta vikaa kuin se, että satsaavat vain tiettyihin maihin. Kehittäisivät kuluttoman kaikkiin maailman yrityksiin sijoittavan tuotteen niin olisin kovin onnellinen :)

  Olen harkinnut - mutten vielä toteuttanut - sitä että myisi pikku hiljaa suurimman osan suorista suomalaisista osakeomistuksista (pari voisi pitää) ja satsaisi siitä saatavan näihin indeksirahastoihin.

  Tämä on vain idea lähinnä koska on niin kivaa omistaa myös suoraan yrityksiä. En usko että osaan valita paremmin kuin sattuma, joten kuluton indeksirahasto olisi kyllä vähintään yhtä tuloksekas kuin omat valintani.

  VastaaPoista