UA-52254593-1

15.8.2014

Tulossa mainoksia - ja tässä perustelut miksi

Lähipäivinä tähän blogiin ilmestyy muutamia mainoksia, ja osa linkeistä voi olla ns. affiliate-linkkejä. Olen oikeastaan jo vuoden pohtinut verkkomainontaa - vastaan myös yhdestä tähän verrattuna kymmenkertaisia kävijämääriä keräävästä sivustosta. Tähän mennessä en ole tehnyt asialle mitään, mutta nyt aion opetella tuota suuntaan.

Aion testata sekä Googlen Adsensea (Google poimii algorytmiensä mukaan sisältöön vastaavia mainoksia) että niin sanottua affiliate-mainontaa (mainostajalla on kampanja, laitetaan joko banneria sivuille tai vaikka linkkiä tekstin sekään, rahaa maksetaan useimmiten vain toteutuneista tapahtumista). Edellä mainittua aion kokeilla sillä isommalla sivustolla, jälkimmäistä tällä.

Minulla on ollut ristiriitainen suhde verkkomainontaan, ja on edelleen. Huomaan pitäväni sitä “epäpuhtaana” toimintana. Toisaalta sisällöntuotanto on hajautunut. Miksipä pieni osa rahasta ei voisi päätyä myös bloggareille? Esimerkiksi sijoituspuolella monet blogit tarjoavat ainakin minulle enemmän ja relevantinpaa tietoa kuin esimerkiksi Taloussanomat.

Miksi sitten tähän suuntaan lähden?

(1) Maailma muuttuu, opin asioita. Verkkomainonta on kasvussa, ja Googlen Adsensen ja vastaavien helppojen keinojen kautta myös satunnaiselle bloggarille tarjoutuu mahdollisuus tienata jotain. Tämä on suunta jonka suhteen haluan olla kartalla. Mikä hajautetun verkkomainonnan tilanne onkaan nyt, niin se on huomattavasti merkittävämpi jokusen vuoden kuluttua.

(2) Saa rahaa. Tämän blogin kävijämäärillä lienee kyse muutamista kympeistä - vuodessa. Sen sijaan toinen sivustoni voisi oikeasti tuottaa jo ainakin vähän. Kunnon sivuston ylläpito maksaa satasia vuodessa, olisi hyvä jos saisi ainakin ne menot katettua.

(3) Saa tuloja eri lähteistä. Jos olen jotain viimeisen vuoden ja sijoitusharrastukseni aikana oppinut, olen oppinut, että olisi hyvä olla eri suunnista tulevia tuloja jotka ovat riippumattomia toisistaan. Työstä saatava palkka on yksi tulonlähde joka ei paljoa muutu. Pääomatuloni ovat toivottavasti vuosittain kasvussa. Vaan eivät uudet tavat tienata haittaisi.

Perehdyin juuri Trade Trackeriin. Talouteen liittyvällä puolella on yksi aika lailla sopiva yritys esiinnostettavaksi (Nordnet* - tämä on muuten ensimmäinen ns. affiliate linkkini eli jos tuon kautta kirjautuu asiakkaaksi ja tekee jotain, voin saada rahaa) ja noin 30 pikavippifirmaa. Pidän pikavippiyrityksiä moraalittomana liiketoimintana: siinä käytetään joko hyväksi sitä että ihmiset eivät ymmärrä tai voi valita toisin. Sellaisten kanssa en halua olla tekemisissä. Saattaakin olla että olen sen verran ronkeli, ettei ole paljoa tahoja joita mainostaa.

Katsotaan miten käy. Piensijoittaja.net sivulla on avattu miten verkkomainonta toimii.

* Merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa. En kyllä vielä tiedä mitä kaikkea klikkauksen jälkeen pitää tehdä että raha vaihtaisi omistajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti