UA-52254593-1

23.1.2020

Ensin myin Nordean osakkeeni, sitten ostin (osakesäästötilille) osan takaisin


Jo viime vuoden puolella myin Nordean osakkeeni. Täältä pääset bloggaukseen asiasta. Varauduin sekä keittiöremonttiin, että osakesäästötiliin. Tappiot pääsee myös vähentämään verotuksessa.

Jo pari viikkoa sitten, vuoden alkuvaiheessa, ostin takaisin 138 Nordean osaketta, kappalehinnalla 7,24 euroa. Eli noin tonnin hankinta.

Nordea ei ole sen huonompi yritys kuin aiemmin. Venkslailujeni taustalla on ihan vain yllämainitut. En myöskään pidä kiirettä osuuteni takaisinkasvatuksessa. Nordean kurssi on aaltoillut aika ajoin, ja suunnittelen jälleen omistusosuuteni suurentamista parinsadan ostoksilla aina kun kurssi tippuu parin prosentin verran.

Mutta tavoitetasolla siis voisin omistaa Nordeaan edelleen nykyistä enemmän, kunhan sopivaan hintaan saisin.

Olen nyt myynyt sekä Nordeaa, Ålandsbanken asuntorahastoa ja HCP Quantia (jälkimmäisistä on bloggaukset tulossa). Sain viime vuonna verojen jälkeen osinkoa kahdelta ensinmainitulta 280 euroa. Saattaa olla, että säätöni vielä näkyvät tämän vuoden osinkosummissa. Hillitsen kuitenkin itseni: kannattaa ostella mieluummin osakkeita kun hinnat ovat kohdillaan, kuin jotta saisi osinkoja.

o o o

Yleisesti huomaan, että kiire (töissä ja kotona), kodin remontit (kotona) ja osakesäästötili ovat luoneet tilanteen, jossa olen vähän pihalla siitä, missä talous menee. Keittiö on maksettu ja rahaa tileillä on runsaasti, eli sinällään tilanne ei ole ongelmallinen. Mutta epäselvä. Kenties kuun vaihteen yhteenveto avaa minullekin minkä verran loppuvuoden erikoistilanteet nyt oikeasti kauhaisivat varallisuudesta.

1 kommentti:

  1. Kyllähän nordea on huono osake. itse myin äskettäin osakkeet, koska en usko pankkialan tulevaisuuteen.

    VastaaPoista