UA-52254593-1

11.1.2020

Sijoitusten ja varallisuuden välikatsaus 1/2020: Varallisuutta puoli miljoonaa!

Kuun vaihteen jälkeen pääsen tekemään kuukausikatsauksia. Vaikka nyt oli samalla vuodenvaihde, niin aloitan ihan standardinmukaisella kuukausikatsauksella. Palaan parin viikon sisällä "isomman pensselin" vuosivertailuun.


Tässä on graafi sijoitetuista euroista, ja kokonaisvarallisuudestani. Tähän mennessä olen sijoittanut hitusen vajaat 60 000 euroa. Sijoitusvarallisuutta on vajaat 87 000 euroa, eli olen voitolla pyöreästi 27 000 euroa.

En oikein osaa päättää onko tuo paljon tai vähän. Kyseessä on noin 31 % arvonnousu. Samaan aikaan on ollut niin "pörssisuotuisia" vuosia, että olisin varmaan tienannut enemmän jos olisin laittanut euroja suoraan indeksirahastoihin. Toisaalta, osakkeiden ostaminen ja omistaminen on kivaa.

Lisäksi pitää tietty muistaa, että olen sijoittanut tasaiseen tahtiin. Viime kuussa sijoitetut eurot eivät ole vielä ehtineet paljoa tuottaa.


Tässä on sitten graafi sijoitusten muutoksista. Vasen reuna on maltillisempi, siinä on esillä vuosineljänneksien muutos. Oikealla puolella on siten kuukausitilanne runsaan vuoden ajalta.

Punaisella on arvonmuutos, sinisellä muutos sijoittamissani euroissa. Pikavilkaisulta näkee, etten ole paljoa sijoittanut viime kuukausina. Ja että arvonmuutoksissa on heiluntaa, mutta useimmiten sitä ollaan lievästi plussan puolella.

Aion muuttaa tätä graafin esittämistapaa, kunhan jaksan. Ajattelin, että vertailussa olisivat aina vuosineljännekset, pois lukien ihan viime kuukaudet. Kolmen kuukauden keskiarvo kun tasaa "huojuntaa."



Nyt katse kokonaisvarallisuuteeni. Seuraan varoja, velkoja ja niiden erotusta (eli velatonta varallisuutta).

Lainojen määrä tippui entiseen malliin noin 760 eurolla. Velkaa minulla on kaikkineen noin 196 000 euroa. Varallisuuspuolella meni ensimmäistä kertaa puolen miljoonan raja rikki! Tämän vahvasti tulkinnallisen seurannan mukaan minulla on varallisuutta 502 000 euroa.

Sanapari "vahvasti tulkinnallinen" tulee mukaan siitä, että lasken mukaan kodin ja mökin. Vaikkakin lasken niiden arvon varman päälle, on se kuitenkin spekulatiivista. Plus kodin tai mökin myynti myös maksaisi.

Kaikista tärkein käyrä - keltainen eli velaton varallisuus - nousee kivaa tahtia. Velaton varallisuuteni on noiden kahden edellämainitun erotus, eli 306 000 euroa. Eikä siitä ole kauaa kun 300 000 euroa meni rikki.


Tässä on sitten varallisuuden muutos eriteltynä. Alkaa mennä jo sekavaksi, ryhdyn siistimään tätäkin graafia.

Uusia euroja en laittanut säästötilille yhtään. Varaudun keittiöremonttiin, joka jopa lohkaisee säästöistä kohta vähän. Velat lyhenivät 760 euroa, ja sijoitusvarallisuus arvon nousuineen ja lisäsijoituksineen 1445 euroa.

Kaikkineen kokonaisvarallisuus nousi 3205 euroa. Se on aika kivasti. Ja on muuten päälle satanen päivässä. Lisää tämänkaltaisia kuukausia, kiitos!

o o o

En lähde nyt isommin spekuloimaan tulevasta, palaan erikseen isompiin linjoihin. Mutta vaurastumistahtini on ihan kiva, ja mitä pidempään suunta jatkuu tämänkaltaisena, niin vielä kivempi.

Kotona keittiöremontti maksaa kohta melkoisen summan, ja alkavana vuonna taloyhtiö kunnostaa kylpyhuoneita. Jälkimmäinen näkyy viiveellä vastikkeessa. Eli "perusmenoissa" on nousua tulossa.

Toisaalta alan olla tilanteessa, että ihan kaikki on jo hankittu. Eli voin alkaa liukumaan elämässäni minimalistiseen suuntaan. Luulen, että voisin aika helposti säästää satasia kuussa ihan vain sillä, että katsoisin enemmän sen perään mitä tulee ostettua. Hieman hektiset kuukaudet ovat tuoneet lipsumista arkiseen rahankäyttöön, ja isommat investoinnit tuovat vielä lisäksi piikkejä kulutukseen.

3 kommenttia:

  1. Click bait...
    Palataan asiaan kun sinullakin on puoli miljoonaa euroa _sijoitusvarallisuutta_.

    VastaaPoista
  2. Tästä olen kyllä erimieltä. Kyllä kiinteistötkin ovat varallisuutta. Jos olisi ollut puoli miljoona sijoitusvarallisuutta, niin sitten se olisi lukenut otsikossa: "Puoli miljoonaa sijoitusvarallisuutta".

    Isompi ongelma seurannoissa on velan osuus. Mielestäni velattoman varallisuuden osuus on paljon relevantimpi kuin velallisen. Mutta tämän dilemman kierrän seuraamalla kaikkia kolmea muuttujaa.

    VastaaPoista
  3. Hieno saavutus!
    Itsellä vasta puolet tuosta, mutta matkalla ollaan epätasaisen varmasti.

    VastaaPoista