UA-52254593-1

22.12.2019

Kun raha on tarpeen: Myin päälle neljällätonnilla Nordeaa

Aina ei voi ostaa, joskus tarvitsee myydä. Myin kaikki 580 Nordean osakettani. Tilille tuli runsaat 4100 euroa, tappiota realisoitui noin 750 euroa.

Syy myyntiin on arkinen. Keittiössä oli pieni vesivahinko. Se on kohta kunnossa, pääosin vakuutuksen piikkiin. Jotain voi jäädä minullekin maksettavaksi.

Samalla uusin keittiön. Lisäksi kun nyt on remonttiporukka kotona, voisi uusia lattiat. Nälkä kasvaa syödessä ja lasku lisätöitä tilatessa.

Ennaltaehkäisevästi myin sitten osakkeita, etten nyt ainakaan joudu hädissäni mitään myymään. Tämä liittyy samalla myös osakesäästötiliin. Jos vaikka puolet tästä neljästä tonnista jää tallelle, ostan sitten Nordeaa ensi vuonna takaisin osakesäästötilin kautta.

Taustalla ei siis ole siis juuri Nordeaan liittyvää harkintaa. Muutoin kuin että sopivasti miinuksella (tappiota verotukseen), sopii osakesäästötilille (paljon osinkoa, tuskin suuria kurssinousuja) enkä usko, että tässä välissä mitään kurssiraketointia on tulossa.

1 kommentti:

  1. Vesivahingolle peukku alas, myyntitappiolle sekä ylös että alas, tappiot on aina harmillisia mutta tässä tapauksessa hyödyt sopivasti niistä kun olet saanut tänä vuonna voittojakin. Ja uudelle keittiölle iso peukutus ylös! Minä haaveilen suihku/saunaremontista, uskoisin että se toteutuu 1-5v sisällä... meillä ei olla turhan hätäisiä tämmöisissä asioissa :)

    VastaaPoista