UA-52254593-1

9.1.2020

Peli auki osakesäästötilin suhteen: Ostin Cityconia

Nonniin. Uusi vuosi tuo mukanaa myös uusia kujeita. Osakesäästötilin avasin, ja siirsin sinne ensimmäiset euroni.

Eilen tein myös ensimmäisen ostoni osakesäästötilille. Ostin 260 osaketta Cityconia, kappalehinnalla 9,49 euroa.

Eikä siinä vielä kaikki. Samaan aikaan myin 269 osaketta samaista firmaa, viisi niistä meni myyntiin hinnalla 9,5 euroa ja loput hintaan 9,49 euroa.

Nopeammat näkevät, että myin noin saman määrän kuin ostin, ja noin samalla hinnalla. Kyseessä on puhtaasti siirto osakesäästötilille, ei sen kummempaa.

Jätin "osan ostamatta", sillä veikkaan, että kurssit kuitenkin sahaavat, ja ostan pikkaisen lisää jos kurssit tippuvat.

En tiedä miten verottaja suhtautuu "ostin ja myin samaan hintaan" -malliin, eli saisiko vastaavista ostoista vähentää tappioita. Olisi kummaa, jos uuden osakesäästötilin käyttöönotto tulkittaisiin vero-optimoinniksi. Tässä kohden asialla ei kuitenkaan ole mitään väliä, sillä myin Citycon-omistukseni noin ostohintaan.

Luulen, että Citycon sopii hyvin osakesäästötili-omistukseksi. Kurssi tuskin raketoi, ja osingon ulosmaksuprosentti on kohtalaisen suuri. Siksipä aloitin Cityconista.

Citycon on maksanut osinkoa neljännesvuosittain. Viimeksi osinko oli 43,71 euroa, josta tilille kilahti 32,56, Käytännössä osakesäästötilin tuomat "lisäeurot" ovat noin 11,15 euroa, ja vuositasolla kyse on noin 45 euron summasta. Osa tuosta osingosta on pääoman palautusta, mutta käsittääkseni sitä kohdellaan samoin kuin osinkotuloja.

Realistina pitää todeta, että myös osakkeiden osto ja myynti maksaa. Olen tottunut vain prosentin palkkioihin (pienissä ostoksissa), tässä kohden tulevat rajat täyteen. Eli palkkio on kaiketi jokin 7 tai 8 euroa per kauppa.

2 kommenttia:

 1. Onnittelut OST-pelin avauksesta!

  Itsekin laitoin Cityconiin täydet 10 000 euroa, tässä mietteitä:

  https://laiskasijoittaja.blogspot.com/2020/01/osakesaastotili-4-ensimmaista-sijoitusta_2.html

  Muutenkin aloitin isosti OST:n kanssa, koko 50000 euroa on jo sijoitettu, lähti vähän lapasesta :) Muita sijoituksia on L&T, Konecranes, UPM ja Titanium.

  Mitä muita osakkeita meinasit hankkia Cityconin lisäksi OST:lle?

  VastaaPoista
 2. Minulla ei ole vielä kovinkaan tarkkoja suunnitelmia osakesäästötilin suhteen. Vaiheessa 1 (eli nyt) siirrän kotimaisia, osakkeenmaksuhenkisiä omistuksiani osakesäästötilille.

  Tuon 50 000 euron täyttymiseen voi minulla mennä vaikka kuinka pitkään. En halua keskittää kaikkia osakeomistuksia Suomeen. Joten ehkä eiköhän tämä ole ainakin viiden vuoden projekti.

  VastaaPoista