UA-52254593-1

10.11.2019

Osinkojen välikatsaus 11/2019: Ennätystasoilla, mutta kasvutahti hiipuu

Käyn läpi osinkojeni (ja muiden passiivisten tulojen) tilannetta aina kahden kuukauden välein. Eli aina parittoman kuukauden alussa seuraa ilon ja onnen hetki, kun pääsee tekemään graafeja. Tämän nostatuspuheenvuoron jälkeen onkin sitten selvästi syytä hypätä ensimmäiseen graafiin.

Tässä on graafi osingoistani vuositasolla. Sijoittamista aloittelin loppuvuonna 2013 - muuten kuusi vuotta sitten - ja jo loppuvuonna tilille kilahti yllättäen Koneen bonusosinko. Se oli hieno juttu se.

Tämän vuoden osinkokertymä on nyt 1743 euroa. Se on enemmän kuin koskaan aiemmin. Per kuukausi tämä on keskimäärin jo miltei 150 euroa kuussa.

Jossain vaiheessa vuotta elättelin toiveita, että 2000 euron raja menisi tänä vuonna rikki. Niin tuskin käy. Loppuvuosi on kuitenkin melko maltillista osingonmaksujen suhteen. Lisäksi Nokia perui pari seuraavaa neljännesvuosiosinkoa. Tiedä vaikka se noin 50 euroa olisi se, joka pitää minut rajan alla.

Tässä ovat sitten osinkosummien vertailut kuukausitasolla. Käytännössä olen jokainen kuukausi saanut osinkoja hieman enemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan. Yli 200 euron kuukausia on kolme, ja 100-200 euron kuukausia toiset kolme. Neljänä kuukautena osinkosumma on ollut yli 100 euroa.

Osingot ja laajemmin sijoittaminen ovat kyllä jännää hommaa. Kun jonnekin sijoittaa ja antaa olla, niin varsin usein sieltä pukkaa nousevaa osinkoa vuosi toisensa jälkeen.

Esimerkiksi Omega Healtcare Investors (hoivatiloja, pääosin Yhdysvallat, REIT) on maksanut minulle tähän mennessä verojen jälkeen osinkoa noin 400 euroa. Aina vaan neljännesvuosittain. Olen firmaa ostanut 1600 eurolla, tosin olen hitusen keventänyt osuuttani sitten kolmen vuoden takaisin.


Tässä on sitten kumulatiivinen graafi. Käytännössä koko vuosi on mennyt hitusen edellisen vuoden yläpuolella. Hieman yllättäen isoin hyppäys on kuitenkin tullut nyt pikkuhiljaa syksyn aikana.

Osasyy tähän on, että yhä useammat suomalaiset yritykset ovat ryhtyneet jakamaan osinkojaan kahdesti tai neljästi vuodessa. Käytännössä kevään rooli on pienentynyt, ja syksyn kasvanut.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?


Tämä vuosi tuo tullessaan vielä jonkin verran osinkoja. Summa painunee jonnekin päälle 1900 euron lukuihin.

Ensi vuoden spekulaatioihin menen tammikuussa. Tulen ottamaan käyttöön osakesäästötilin (joka tuo verottomia osinkoja), mutta sen täyttäminen on vuosien projekti joka ei heti vaikuta näihin tilastoihin.

Muutoin yritän kuntoilla enemmän, koti on osin remontissa ja joulukin lähestyy. Eli sijoituspuolta en nyt paljoa edes mieti. Sallin vain osinkojen saapua tililleni.

4 kommenttia:

 1. Lisää REITtejä salkkuun ja osingot kasvuun? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän olla ostamatta silkkoja REITtejä. Osinkomielessä ne kyllä maksavat ihan kivasti, mutta ei se pelkkä osinko ole minulle ideana :)

   Poista
 2. Jokainen uusi tuhat-luku on hieno saavutus. Itselläni ylittyi 2 000€ osinkoja tänä vuonna, heti aloin unelmoimaan 3 000€ ylittämisestä.

  ps. Olen kateellinen kumulatiiviselle osinkokertymä-kuvaajalle. Yritin itsekin, mutta en saanut sitä aikaiseksi riittävän yksinkertaisesti. Salkku-excel kun sisältää jo muutenkin liian monta välilehteä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaajani on sellainen, että minulla on vuositaso. Leveyssuuntaan on firman nimi, sarakkeissa kuukaudet. Sitten vaan merkkaan, että AT&T, marraskuu ja xx euroa.

   Siitä sitten saa viriteltyä systeemit siten, että päivittyvät kuukausi ja vuositasot, sekä vertailut. Oli työläs virittää, on helppo ylläpitää.

   Poista