UA-52254593-1

24.11.2019

Täydennysostoksilla: Itsekseen kulkevia laivoja nyt rakentelen

Pörssikurssit ovat pyörineet korkealla, enkä oikein ole löytänyt ostettavaa. Samaan aikaan varaudun keittiöremonttin, johon poltan kaikki jemmarahat ja joudun ehkä myymään vielä hieman sijoituksiakin. Velalla en tuollaisia hommaile. Lisäksi on ollut kiire.

Mutta paistaa se aurinko joskus kiireiseen ja kasvussa olevaan risukasaankin. Ostin nimittäin viime viikolla Wärtsilää kahteen kertaan, ensin 21 osaketta kappalehintaan 9,15 euroa ja sitten 22 osaketta kappalehintaan 8,98 euroa.

Wärtsilä-pottini on 266 osaketta, kokonaisarvo päälle 2400 euroa ja miinuksella olen tällä hetkellä runsaat 300 euroa.

Aiempiin bloggauksiini Wärtsilästä pääsee täältä. Yritän olla hirveästi toistamatta itseäni. Energiaa, moottoreita ja kaikenlaista jännää tekevä firma.

Tässä on kurssigraafi viimeiseltä vajaalta kymmeneltä vuodelta, Nordean verkkopankista.
Kurssi huiteli parhaimmillaan lähes 20 eurossa, nyt kurssi on yhdeksän tienoilla. Aina onnekasta - tai ehkä jopa taitavaa - minulta, etten ostanut Wärtsilää noiden huippujen aikaan. Pohdinnassa näet oli.

Eivät kurssit ihan vahingossa sukella. Wärtsilä on syklisellä alalla, jossa on aaltoja. Bonuksena talousluvut menivät viime vuosineljänneksen yhteydessä heikompaan, joka johti tuoreimpaan tiputukseen.

Mietin muuten tovin, että kannattaisiko minun odotella vuoden vaihteen yli (ja uutta osakesäästötiliä) ennen kuin ostan lisää suomalaisia osakkeita. Sitten päätin, että toimin normaalisti niin kuin tähänkin asti.

Ryhdyn vuodenvaihteen jälkeen "siirtämään" osakkeita osakesäästötilille ainakin myymällä miinuksella olevat ja ostamalla uusia tilalle. Mutta palaan tähän eri bloggauksessa parin viikon sisällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti