UA-52254593-1

3.11.2019

Sijoitusten ja varallisuuden välikatsaus 11/2019: Nokian notkahduksen verran miinusta

Uusi kuukausi, vanhat kujeet. Tervetuloa sijoitusten ja varallisuuden välikatsaukseni pariin.

Ensimmäisessä graafissa näky paljonko olen euroja sijoittanut, ja minkä verran enemmän on kertynyt sijoitusvarallisuutta. Sijoittanut olen noin 59 000 euroa, ja sen päälle on kertynyt pyöristettynä 23 600 euroa. Kiva!

Tässä on sitten graafi jossa näkyy mitä on kuukausittain (aiemmin vuosineljänneksittäin) tapahtunut. Punainen kertoo miten arvo on muuttunut, ja sininen miten olen sijoittanut lisää. Aika heiluvaista on ollut viimeinen vuosi.

Vasemmassa reunassa on muuten tasaisempaa kun kyse on kolmen kuukauden keskiarvosta. Varmaan ryhdyn kohta siistimään graafia siten, että esimerkiksi viimeinen vuosi on kuukausitasolla ja sitä aiemmat kolmen kuukauden keskiarvoja.


Kun vilkaisen kokonaisvarallisuuttani, niin ihan kivalta jälleen näyttää. Velka on alle 200 000 euroa, velaton varallisuus päälle 300 000 euroa ja kokonaisvarallisuus pian puoli miljoonaa.

Perisuomalaiseen tapaan varallisuus on tosin pitkälti kodin ja mökin seinissä, ja siten hankalasti realisoitavaa. Mutta varallisuutta se on asuntovarallisuuskin.


Viimeinen kuva on aina kiinnostavin. Mistä muutos. Noh, lainat lyhenivät jälleen 760 eurolla. Jemmatileille siirsin 300 euroa. Miinusta tuli sijoituksista, vaikka sijoitin lisää 250 euroa, niin silti miinusta tuli vajaa 900 euroa.

Tuo on muuten suunnilleen sen verran, mitä Nokian osakkeeni sukelsivat kuukauden aikana. Eli tällä kertaa tarjolla on ilmeinen syy.

Jännä psykologinen juttu, muuten. Minulla on ollut sellainen "nyyh nyyh, huono varallisuudenkertymiskuukausi nyt on, kun kurssit tippuvat" -tunne. Mutta loppujen lopuksi koko kuukauden saldo oli +200 euroa. Lainan lyhenemiset vetivät plussalle.

Eli kun huonokin on ihan jees, niin sehän on hyvä.

Miten tästä eteenpäin?


Noh, käyn töissä, jemmaan euroja ja sijoitan jos tilaisuus tulee. Että siinä mielessä on ihan selkeää.

Mutta ei siinä kaikki. Kotona menee (taloyhtiön toimesta) keittiön ja makkarin seinää matalaksi ja uusi tilalle, sinne kun on joskus päässyt vettä. Ei ole dramaattinen asia, mutta remonttia pukkaa. Samassa yhteydessä ajattelin sitten laittaa keittiön ja kenties lattiatkin uusiksi. Nuo menevät minun piikkiini.

Voi siis olla, että syön pois jemmaeuroni ja myyn myös hieman sijoitusvarallisuutta. Tylsäähän semmoinen on, mutta sitä varten tässä sijoitetaan, että on jouston varaa.

Plus noin 20 vuotta vanha koti alkaa olla jo virttynyt ja kulunut. Uusiksi laittamalla on glamourimpaa elämää, ja myydessä saisin luultavasti takaisin sen, mitä nyt satsaisin.

Tämä tarkentuu.

Eikä siinä kaikki. Kun kerran realisoida ehkä pitää, niin olen alkanut katsomaan kahta pitkäaikaista rahastosijoitustani. Ålandsbanken asuntorahaston tuotto junnaa noin 3 % tasolla, eli arvonnousu on taittunut. HCP Quant on vedellyt vuosia miinuksella, vaikka taloudessa on mennyt hyvin.

Saattaa olla, että ostonappi kutsuu osin tai kokonaan. Mutta näihin palaan eri bloggauksissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti