UA-52254593-1

18.10.2018

Ostin lisää yhdysvaltalaista metsää


Viime viikko toi vielä yhden oston josta en ole ehtinyt raportoimaan. Viikko sitten ostin 7 osaketta Weyerhaeuseria, kappalehinnalla 28,48 dollaria.

Kyseessä on iso maanomistaja, REIT-muodossa. Omistuksia on eri puolilla Yhdysvaltoja noin Uudenmaan pinta-alan verran. Päätoimialat ovat jo esillä ylläolevassa kuvakaappauksessa, puuta ja sen jalostusta, mineraaleja ja maakauppoja, sekä energiaa.

Henkilökohtaisesti puu on minusta kiva asia. Sitä voi moottorisahata, vuolla, polttaa ja maalata. Metsätyöt lämmittävät sielua. Niinpä tässä on jonkinmoista tunnelatausta takana.

Weyerhaeuserin kurssi on tullut alaspäin jonkun 10-15 % ihan viikoissa. Osasyy on tylsempi, eli että taloudellinen potku ei ole ihan parhaimmillaan. Jossain artikkeleissa törmäsin myös vertailuun siitä, että Weyerhauser ei olisi ihan isoimpien kilpailijoidensa tuloskunnossa.

Vaan koska minulla ei nyt ole aikaa perehtyä asiaan tarkemmin, päätin mennä aiemmin linjaamieni ostorajojen mukaan.

Uskoakseni kurssilaskuun vaikutti samaan aikaan myös kaksi muuta asiaa. Yleinen kurssilasku, mutta sen lisäksi myös uudet ilmastonmuutosraportit. Myös puun käyttöön suhtauduttiin aika kriittisesti, ja joko siihen liittyen tai siihen liittymättä toimialan yrityksestä vähän jokaisen kurssi sukelsi.

Myös ei-tunnetasolla puuala kiinnostaa minua.

Maanomistaminen on pitkässä juoksussa järkevää, jopa suuntiin jota nyt ei osata niin paljoa kuvitella. Esimerkiksi tuulimyllyjä on käsittääkseni Weyerhaeuserin metsämailla.

Rakentamisessa puun rooli vain kasvanee.

Mutta tosiaan, näillä mennään. Kokonaispottini Weuerhaeuseria on nyt 58 osaketta ja 1426 euroa. Miinusta suhteessa ostohintaan on miltei 10 %, tosin osin valuuttaan liittyvistä syistä.

1 kommentti:

  1. Catchmark Timber Trustia tuli tänään hankittua. Weyerhaeuseriakin voisin ottaa hajautuksen vuoksi myöhemmin. Seuraillaan kaikessa rauhassa.

    VastaaPoista