UA-52254593-1

21.10.2018

Kurssilasku jatkuu ja Fordia ostelen, sekä muutama kyynel Lehdon suuntaan


Terve taas. Kurssit ovat laskeneet muutamia viikkoja. Olen reagoinut jatkamalla suunnitelmieni mukaisia ostoksia. Lisäksi olen ehkä päälle tonni siirtänyt ihan bonuksena sijoitustilille jemmatililtä, kun nyt euroja on vähän kertynyt kassin pohjalle.

Viime viikko toi kaksi ostosta. Ostin jälleen Fordia, 23 osaketta hintaan 8,72 ja 24 osaketta hintaan 8,31 dollaria.

Aloitin Ford-ostokseni hinnalla 11,72 dollaria. Sen jälkeen olen ostanut tyyliin 2 % välein, ajoittain hieman isommalla välillä (jos en ollut tehnyt toimeksiantoja valmiiksi). Kokonaisomistukseni on 1800 euron tienoilla, ja miinusta on nyt 15 %.

Ilmeistä on, että olen aloittanut ostoni huonolla hetkellä. Tai sitten nerokkaalla. Putoavaan kurssiin -ostamistaktiikkani tuntuu aina alkuun pahalta, mutta ostinpa esimerkiksi Stora Ensoa kun kurssi laski ja ikävältä tuntui. Nyt Stora Enso on 112 % plussalla.

o o o

Lopuksi katsauksia yleisempiin suuntiin. Jos tästä nyt alkaa suuri kurssien romahdus, niin minulla on onneksi jokin 5000 euroa jemmassa ja tulossa veronpalautuksia tai senmoisia. Ongelma on, että taktiikkani perustuu siihen, että muutaman yrityksen kurssi sakkaa ja ostan niitä pikku hiljaa. Eli jos kaikkien potentiaalisten yritysten kurssi tippuu, minun pitää tehdä valintoja myös aiempien valintojen sisällä.

Lisäksi Lehto julkaisi neljännesvuosikatsauksensa. Lehto on yritys jota olen ostanut pitkin vuotta, täällä bloggauksiani asiasta. Ajattelin että tulosvaroitus on hyvä hetki ostaa lisää (oletus silloin: voitto 8-9 %), muttei ollut (neljännesvuosikatsaus: oletettu voitto olisikos 5-6 %).

Noh, säädin 5,5 euroon ostotoimeksiannon, että joskos saisin jonkin verran ostettua kenties kuopan pohjalta.

Sinällään näen Lehdossa potentiaalia, mutta saattaa olla, että yritys on taitekohdassa: kasvutahti hidastuu ja kannattavuus heikkenee. Ei tuossa ole mitään kummallista, semmoista se syklinen ala on. Plus pienillä yrityksillä aallot ovat isompia - molempiin suuntiin.

Yhtä asiaa kuitenkin pohdin. Miten tulosvaroituksen ja neljännesvuosikatsauksen välisillä miinusarvoilla on noin paljon eroa? Tässä on asia jota ajattelin seurata.

5 kommenttia:

 1. Älä hyvä mies osta lehtoa 5.5e! Mennään heittämällä alle viiden

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ostelen pieniä määriä vaan. Eli ostan sitten lisää jos menee alle viiteen. Lehdon tapauksessa kurssi on kyllä niitannut niin että sopii ostotakriikkaani. On vain niiannut liikaa :)

   Poista
  2. Kai niitä rajoja tälläisessa spesiaalitapauksessa saa vähän muutellakin

   Poista
 2. Fordia olen itsekin pohtinut ja joka toinen päivä se tuntuu loistavalta sijoitukselta (jos uskoo mm. Fordin tulevaisuuden näkymiin, uudehkon toimarin uudistussuunnitelmiin ja vaikkapa Argo AI:n hankintaan) ja sitten taas toisina päivinä mietin, että mitä itse asiassa oikein olen tekemässä, kun mietin Fordiin sijoittamista :-) En siis omista Fordia itse ainakaan vielä, mutta vähän väliä se houkuttelee ja syyhyttelee "ostosormea"...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tuumaan noin samaa, ja ostelen. Parhaimmat ostokseni ovat yleensä niitä, joita ostaessa tuntuu hieman epämukavalta. Ja nyt tuntuu.

   Usein hyväntuntuiset ostokse5 ovat niitä, jotka eivät yllätä (eivät positiivisesti eivätkä negatiivisesti).

   Poista