UA-52254593-1

12.8.2018

Sijoitusten ja varallisuuden välikatsaus 8/2018: Lievää nousua, niin kuin koko tämä vuosi muutenkin

Tervetuloa sijoitusten ja varallisuuden välikatsauksen pariin. Elokuu on jo edennyt lähelle puolta väliä, mutta tässä kuun ensimmäisen päivän tilanne.


Sijoitusvarallisuuteni on tällä hetkellä 68 200 euroa. Se on runsaat 22 000 euroa enemmän kuin mitä olen itse sijoittanut. Käytännössä siis kolmannes sijoitusvarallisuudestani on kertynyt osingoista ja arvonnousuista.


Tässä on sitten kuva viimeisestä kuukaudesta. Eli paljonko olen sijoittanut uusia euroja, ja mikä on ollut sijoitusten arvonmuutos. Alkupäässä nuo ovat kolmen kuukauden keskiarvoja, eli muunsin nuo taannoin vertailukelpoiseksi.

Kun tätä kaaviota katsoo, niin voi vetää seuraavia johtopäätöksiä:
  • Tuottokaudet ovat tulleet aalloissa. Ensin tuotti vuoden verran tasaisesti, sitten tuli miinusta toinen vuosi, plussaa kolmas ja nyt sahaa.
  • Olen vain kahta hetkeä (avioero ja auton osto) lukuunottamatta voinut sijoittaa koko ajan lisää euroja, vähemmän tai enemmän. Mikä on oikein mainio asia.
  • Loppuvuodesta 2016 ja 2017 olen sijoittanut uusia euroja nousujohteisesti. Luulisin että tuossa on "talous tasapainoon" -tilanne. Ero merkitsi venkslailuja ja myös jonkinverran lisähankintojen tarvetta. Plus olin varovainen. Kun tilanne on vakiintunut ja euroja kertyy, olen palannut normaaliin.

Kokonaisvarallisuuden muutos -graafi on taas aika flatlineä. Kokonaisuudessaan varallisuutta minulla näyttäisi olevan päälle 375 000. Ihan mukavantuntuinen 400 000 euroa alkaa olla jo lähettyvillä.

Mutta koska velkaa on 135 000, niin oikeasti varallisuutta näyttää olevan vajaat 242 000 euroa. Kiva juttu. Tosin jos asunnot myisi ja veroja maksaisi, niin paljon vähemmän tilille saisi.


Tässä kuvassa on varallisuuden muutos eriteltynä. Tässä onkin sitten jo enemmän informaatiota mukana. Sijoitusvarallisuus kasvoi 1542 euroa (joista 1250 uusia sijoituksia), velat lyhenivät 453 euroa ja säästötilille siirsin 250 euroa. 

Vaikka nuo tuntuvat sinällään pieniltä palkeilta päällekkäin, niin kasvoihan tässä varallisuus päälle 2200 eurolla.

Yhteenveto: pidä tämä linja


Kun mietin että mitä tästä yhteen vetäisi, niin ei tule oikeastaan muuta mieleen kuin että pidä tämä linja. Käyn töissä, hoidan lapsia, parisuhde toimii vaikka etäsuhteessa (ei olla saman katon alla, vaikka kattojen välillä ei ole kohtuutonta matkaa) on haasteita.

Jos pysyn töissä, pysyn säästäväisenä, kaikki toimii ja tahti pysyy samanlaisena, niin hyvä. Keskimääräinen kuukausittain kertyvä omaisuus on ollut viime aikoina tuollaista noin 2500 euron tasolla. Se olisi vuodessa jo 25 000 euroa ja neljässä vuoden 100 000 euroa.

Nooh, ei mennyt ole tae tulevasta. Mutta positiivinen vaihe (talous)elämässä on silti menossa.

2 kommenttia:

  1. Kyllä, juu tasaista on nousu.

    Kieltämättä tasainen ja tylsä on tässä kohden ihan vaan hyvä ja mainio asia. Parin tonnin viivan alle jäämiset ovat vuositasolla jo kymmeniä tuhansia, jos nyt vaan tilanne samanlaisena jatkuu.

    VastaaPoista