UA-52254593-1

29.8.2018

Kiireinen elokuu: ei aikaa seurata sijoitusmaailmaa, mutta automaattiset ostotoimeksiannot auttavat

Elokuu on aina jotenkin ihan täysi kuukausi. Tarvitsee hakea lasten kanssa rytmiä syksyyn, on loputtomasti kaikkean pientä hommattavaa ja töissäkin vauhti kiihtyy. Ei ole aikaa seurata pörssejä - eikä blogata. Onneksi ovat automaattiset ostotoimeksiannot.

Toissa viikolla ostin 23 osaketta Fordia hintaan 9,40 dollaria osake. Viime viikolla oli sitten Lehdon vuoro, jota ostin niin ikään 23 osaketta, hintaan 8,05 euroa.

Eipä noista nyt mitään kummoisempaa uutta sanottavaa ole. Hinta/laatu-mielessä mielestäni kohtuullisesti arvostettuja yrityksiä joita olen päättänyt ostaa jos kurssi laskee. Sitten kurssi on laskenut, ja minä olen ostanut.

Kumpaakin omistan nyt sellaisella 1300-1500 eurolla. Lisää voisin vielä ostaa, mutta minulle myös sopisi jos yrityksen oma kurssien kuoppa olisi tässä. Yritän vältellä sitä, että yksittäisen yrityksen osuus olisi liian iso sijoitussalkussani. 1500 eurolla ja 60 000 euron sijoitusvarallisuudella ollaan 2,5 % osuuksissa. Tosin jos kurssi lähtee nousuun, niin sitten suhteellinen osuus kokonaispotista kasvaa. Mutta se on positiivinen ongelma.

Enemmän kuin arvonsa tuplanneet Neste ja Stora Enso huitelevat edellisessä pohdinnassa omissa luvuissaan, 6-7 % tienoilla kokonaissijoitusvarallisuudestani. Ei tuo niin paljoa huoleta, että mitään myisin, mutten myöskään osta kyseisiä yrityksiä lisää.

2 kommenttia:

  1. Minun pitäisi myös kyllä tehdä joku suunnitelma noille automaattisille ostotoimeksiannoille.

    VastaaPoista
  2. Exceli (tai Googlen variaatiot) auttavat tuossa. Toki ne toimeksiannot pitää itse viritellä, mutta kuitenkin melko helposti sujuvat.

    Aika arpomalla minä päätän aloitustasoni. Mutta sen jälkeen matematiikka auttaa.

    VastaaPoista