UA-52254593-1

10.5.2017

Lynx ja 1000 eurolla ilmaista kaupankäyntiä

Hintakilpailu on saapunut suomalaiseen arvopaperinvälitykseen. Nordea tiputti välityspalkkionsa viime vuonna pienissä ostoksissa prosenttiin. Nordetillä on käynnissä kampanja jossa saa ostaa kotimaisia osakkeita 99 sentillä, voimassa elokuun loppuun asti. Nyt samoilla kalavesillä vaeltaa myös Lynx.

Lynxin tarjous rökittää ainakin Nordnetin vastaavan. Uudet asiakkaat “saavat” 1000 euroa kaupankäyntikuluihin.

Tuo tuntuu aika lailla hurjalta summalta, mitä se nyt tietty onkin. Tarjouksen ulosmittaaminen on haastavampaa, sillä tuo on määräaikainen tarjous ja etua voi käyttää heinäkuun loppuun asti.

Jos ajatellaan, että ostaisi pieniä kuluja ja keskivälityspalkkio olisi 5 euroa (Lynxin hinnoilla amerikkaan sijoittaa tuon alle, Saksaan ja Britanniaan tuon päälle), niin tekisihän tuolla 200 yksittäistä ostosta. Kun arkipäiviä on kolmessa kuukaudessa päälle 60, niin kolmisen ostosta päivässä. Tämä jos olisi aloittanut heti.

Voisi tuon edun tietty käyttää, Tampereen suunnalla on kuulemma muutama Eurojackpot-miljonääri. Vinkki vinkki!

Ei tästä tarjouksesta nyt tietty haittaakaan uusille asiakkaille ole. Mitä nyt voi kannustaa sijoittamaan heti eikä ajallisesti hajoittaen. Ja koska Lynxin hinnat ovat varsin kohtuulliset verrattuna moniin, niin ei maailma putoa niskaan myöskään tarjouksen päätyttyä.

Lynx on muutoinkin rukannut hintojaan. Palaan asiaan toisessa bloggauksessa.

Vastuuvapausklausuuli. Minulla on tili Lynxissä, mutten ole uusi asiakas. Tarjous ei siis koske minua. 

Tämä bloggaus voi olla ns. bloggariyhteistyötä. Lynxistä laittoivat postia, että haluaisinko kirjoittaa heidän muuttuneista hinnoistaan. Kysyin että ovatko hinnat muuttuneet? Ja että noista nyt bloggaan muutoinkin, odottakaa tovi ja maksakaa jotain jos haluatte. He toivoivat siis vain asian noteeraamista, ei sen kummempia toiveita. Eli saatan tienata tällä tekstillä jotain, tai sitten en.

4 kommenttia:

 1. En uskalla siirtää vuosikymmenen aikana rakentamaani osakesalkkua epämääräiselle osakevälittäjälle. Aivan sama vaikka olisi ilmainen. Se, että säästän max. 200€ vuodessa Nordnetiin/Nordeaan verrattuna ei ole tarpeeksi hyvä korvaus riskistä kaiken varallisuuden häviämisesta.

  VastaaPoista
 2. Eipä noita varmaan kannata siirrellä ellei ole oikeaa tarvetta. Veikkaan, että tämänkaltaisilla tarjouksilla on vaikutusta jos uutena asiakkaana miettii asiaa.

  Sinällään Lynx on iso hollantilaislähtöinen sijoittamiseen keskittyvä yritys (joka on Alankomaiden valvonnan piirissä jne.), eli aika lähellä Nordnettiä jonka kotipaikka on Ruotsi. Ja Nordeankin pääkonttori on muualla. Eli periaatteessa jälkimmäisillä on lähinnä merkittävästi parempi suomenkielinen palvelutoiminta :)

  Itse en siis ole tuosta huolissani. Omaisuus pitäisi olla turvattu myös Lynxin tapauksessa: asiakkaiden omistukset ja yritys on juridisesti erotettu toisistaan, ja on valvontaa. Mutta tämä vain niin kuin itse asian näen, en ole sopimusjuridiikan spesialisti.

  VastaaPoista
 3. Joillekin voi nuo Nordnet ja Nordea olla turvallisemman tuntuisia myös siksi että voit vaan kävellä konttoriin valittamaan jos joku asia ei toimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Jos on ongelmia niin kavelee vain konttoriin. Jos puljut menevat konkkaan niin FIVA ja ruotsin finansinspektion on lahettyvilla.

   Lynxilla mikaan naista ei ole mahdollista. Sama juttu IB:n kanssa.

   Poista