UA-52254593-1

23.5.2017

Paluu mobiilibisnekseen: osto AT&T

Ostolistallani on ollut jo tovin aikaa AT&T. Yhdysvaltalainen mobiilifirma. Wikipediasta: "Paikallis- ja kaukopuheluiden lisäksi yritys tarjoaa muun muassa matkapuhelinliittymiä sekä Internet-yhteyksiä.'"

Ostin viisi kappaletta AT&T:n osaketta hintaan 37,98.

AT&T:tä omistin joskus vielä vuosi sitten. Vaan kun vaihdoin välittäjää, pieni omistukseni kuului realisoitavien joukkoon. Tuossa loppuvuonna asetin (ihan hatusta vedettyjä) rajoja itselleni mihin hintaan olisin valmis omistajien joukkoon palaamaan, ja AT&T:n kohdalla hinta laski tuolle kuvitteelliselle rajalleni.


Ei AT&T mikään halpa osake ole, P/E arvo on vajaat 19. Hinta on vain hitusen laskenut puolen vuoden takaisesta. Kotimaisten Elisojen ja muiden tyyliin osinko on ihan tuntuva (päälle 5 %), toisaalta valtaisaa kasvua ei kannata odottaa.

Yksi dilemma minulla on. Etenkin yhdysvaltalaisosakkeet ovat ihan tuntuvasti hinnoiteltuja, ja jotenkin huomaan "odottelevani" aikoja halvempia. Toisaalta pitkäjänteinen osakesijoittaja vain ostaa silloin kun on yritys jota haluaa ja jota mielekkäällä hinnalla saa. Lisäksi: yksittäisiä osakkeita voi aina löytyä sopivaan hintaan, vaikka monia muita ei löytyisikään.

Eli jos nyt muutamilla satasilla ostan silloin tällöin kun mielestäni hyvältä vaikuttaa, niin en tule myöskään vetäytyneeksi katsomoon.

1 kommentti:

  1. Minä taas myin kasan jenkkiosakkeita. En pysynyt enää perässä kun yhtiömäärä oli niin huima.

    VastaaPoista