UA-52254593-1

17.5.2017

Lisäostos, ja pieni sellainen: Global X Superdividend

Viime viikolla kävin jälleen miniostoksilla: ostin yhdeksän kappaletta Global X Superdividend ETF:fää hintaan 21,10. Nimensä mukaisesti kyseessä on ETF joka sijoittaa maailmanlaajuisesti korkeaa osinkoa maksaviin yrityksiin.

Löyhensin hitusen ostokriteereitäni. Olen ostanut pieniä eriä aina 2 % välein. Tuo sopii hyvin yrityksiin, joiden kurssit nyt ailahtelevat sinne tänne. Sen sijaan indekseissä sahaamista on vähemmän koska yrityksen kompensoivat toisiaan, joten vastaavia tilaisuuksia tarjoutuu harvemmin. Käytännössä siis asetin tässä kohtaa ostorajan prosentin tippumisen kohdalla, kahden sijaan.

Tämän sanottuani: tietty jos kurssit yleisesti sukeltavat, sukeltavat tietysti myös rahastojen kurssit.

Mutta asiaan. Global X Superdividend sijoittaa 100 korkeaa osinkoa maksavaan yritykseen. Yhteenlaskettu P/E on päälle 11, joka kertoo jo heti suoraan että merkittäviä kasvuyrityksiä joukossa tuskin lienee. Vajaan 7 % kuukausitainen osinko tuo kassavirtaa, mitä tältä itsekin haen.

Kun vilkaisee ETF:fän kurssihistoriaa, niin aika tasaista on ollut. Toki on heiluntaa, mutta edestakaista sellaista. Tästä onkin turha toivoa merkittävää arvonsa kasvattavaa sijoitusta. Ihan vain osingoista on kyse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti