UA-52254593-1

16.2.2016

Lisäosto: W.P. Carey

Ostin tänään kymmenen osaketta amerikkalaista REITtiä W.P. Careytä hintaan 53,47 dollaria per osake. Kyseessä on täydennysostos. Ostin kyseistä yritystä viime vuoden toukokuussa, ja siitä niin tämän kuin muiden REITtien kurssit ovat tippuneet runsaasti.

Kurssi on tippunut yleisistä, ei yrityskohtaisista syistä. Tai ainakin näin toivon. Tästä pääsee yrityksen verkkosivuille.

Aioin ryhtyä esittelemään yritystä, mutta sitten muistin että Dividend Mantralla löytyy tästä hyvin kattava paketti. Siispä kiteytän vain perusteluni lyhyesti.
 • Kurssi alitti itse itselleni asettaman ostorajan. Taktiikkani on, etten näissä tilanteissa enää harkitse, vaan ostan jos vain rahaa riittää.
 • Kurssi oli tippunut, on nyt alempana kuin kertaakaan kolmeen vuoteen
 • Osinko on hyvää luokkaa, nykykurssilla yli 7 %.
 • Hajautus on laaja: kansainvälinen toimija ja vuokralla olevat toimivat vaatimattomasti 25 eri toimialalla. Kyseessä on hyvin erilailla profiloitunut yritys verrattuna viimeviikkoiseen hankintaani Omega Healtcare Investors.
 • Yrityksellä on sekä hyvä kasvu- että osingonnostotahti. 
Tässä kuva yrityksen maksamista osingoista per osake, vuositasolla.20 osakkeellani tulen saamaan osinkoa vajaat 80 dollaria vuodessa. Alitajuntani yrittää selvästi ostaa hyvää osinkoa maksavia yrityksiä, jotta pääsen nopeasti tilanteeseen jossa voin ostaa dollariosakkeilla kerran tai kaksi kertaa vuodessa lisää dollariosakkeita, ilman lisäinvestointeja.

Kirjoitin joskus taannoin että sijoittaminen on yksinäistä hommaa. Ei oikeastaan, kun apunani ovat sekä alitajunta että sielu. Kolmistaan pohdimme sijoituksia illan pimetessä.

2 kommenttia:

 1. Kyllä tuossa laskussa on hieman yhtiökohtaistakin mukana. Yhtiö harkitsee järjestelyä, jossa jaettaisiin yhtiön harjoittamat liiketoimet (US-reit, non-US reit ja management) erillisiksi yhtiöiksi.

  Tämä on laskenut kurssia ainakin siihen asti, että tiedetään mitä on tulossa ja miten se vaikuttaa yhtiön toiminnan tuloksellisuuteen.

  VastaaPoista
 2. Hyvä täydennys. Olin kyllä tuon "mahdollinen järjestely" -kuvio noteerannut, mutta jotenkin ajattelin, että eihän sillä nyt ole väliä kun on vain hallinnollista.

  Näin jälkikäteen katsottuna aika hassusti ajateltu :)

  VastaaPoista