UA-52254593-1

11.2.2016

Lisäosto: Omega Healtcare Investors

Ostin eilen illalla 22 osaketta Omega Healtcare Investorsia, hintaan 28,77 per osake. Dollariosakkeita ostan Lynxin kautta, ostohinta on halvahko (5 dollaria per ostos).

Ostin ensimmäisen erän kyseistä yritystä viime toukokuussa. Silloin muuten ostin 20 osaketta. Yritän oikeaoppisesti lisätä oston kokoa kun halvemmalla saa. Yhdeksässä kuukaudessa kurssi on tippunut aika tuntuvasti. Oma lisäostorajani (30 dollaria) alittui jo kauan sitten, mutta piti ensin kerätä lisää rahaa jota kääntää dollareiksi.Nykyisillä arvoillaan Omega on samoilla tasoilla kuin alkuvuonna 2013, eli likimain kolmen vuoden takaisella tasolla. Se voi olla yrityksestä riippuen hyvä tai huono asia. Tässä kohtaa pidän sitä hyvänä.

Omega nimittäin laajenee kovaa tahtia. Yritys omistaa hoivakiinteistöjä eri puolilla yhdysvaltoja. Siis tosiaan omistaa, ei operoi. Lisää tietoa löytyy yrityksen verkkosivuilta.Tässä kuva missä päin yritys operoi. Myös Englannissa on ainakin yksi kiinteistö, ymmärsin joistain papereista.Osingon suhteen suunta on ollut (ja toivottavasti on) hyvä. Tässä viimeaikainen osinko vuositasolla. Myös nyt alkuvuonna osinko nousi, tosin vain vähäisesti. Oma keskiostohintani 32,15 euroa merkitsee 6,3 % osinkotuottoa, viime vuoden osinkotasolla osinkoja tulisi 84 dollaria.

Kurssi on sukeltanut käsittääkseni seuraavista syistä:
 • Yhdistyminen Aviv-reitin kanssa. Ehkä ihan järkevää, mutta fuusiot merkitsevät aina jotain lisätyötä.
 • Liikevaihto on kasvanut, mutta voitto per osake on pienentynyt
 • Yhdysvaltain keskuspankin koronnosto on notkauttanut kaikkia REITtejä, ei vain tätä. 
Itse oletan että hoivakiinteistöillä on kysyntää tulevat vuosikymmenet. Yhdysvalloissa ikääntyminen on vasta tuloillaan, ei Suomen malliin sylissä. Kiinteistöt ovat aika vakaa toimiala, jonne yritän rakentaa itselleni jalansijaa.

Omegan tapauksessa pidän etenkin kovasta laajenemistahdista. Ei niin haittaa jos tulos ei ole koko ajan kovaa luokkaa, kunhan kasvutahti on pääosin eteenpäin. Toivokaamme näin.

7 kommenttia:

 1. Mikä kallisti valintasi juuri Ohi:n, kasvuvauhtiko lähinnä? Itse katsellut Hcp:tä, ainoa Reit dividend aristocrat, ja tullut alas viime päivinä reilut 20%, toki ainakin osittain syystä..

  VastaaPoista
 2. Olen katsellut muitakin. Tai siis ostolistalla on muitakin, mutta eivät ole vielä rajojen alapuolella.

  Luultavasti yksi syy on puhtaasti psykologinen. Näin saan ostohintaa painettua alas, ja toivottavasti nopeammin punainen väri muuttuu vihreäksi. Tuohan ei ole oikeastaan minkäänmoinen syy, mutta psykologialla on painoarvoa.

  Toinen on sitten se mitä jutussa kuvasin: hoivakiinteistöt. Luulen että markkinasauma on sitä kautta olemassa.

  VastaaPoista
 3. Korjasin muuten ostohinnan, alkuun väitin että sain 22,75 dollarilla. Valitettavasti ei...

  VastaaPoista
 4. HCP lasku heijasti myös OHI kurssiin. OHI myös minulla osto listalla

  VastaaPoista
 5. Muuntaako lynx osingot dollareista euroiksi automaattisesti kuten nordnet, vai pitääkö valuutanvaihto tehdä itse ja maksaa kaupankäyntikuluja siitäkin?

  VastaaPoista
 6. Lynxissä on erillinen dollaritili, jolle pitää itse vaihtaa valuuttaa. Osingot kirjautuvat suoraan dollareina tuolle tilille.

  Eikös Nordnetillä ole sama, jos siis on "dollaritili" siinä arvo-osuustilin yhteydessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sama, ei Nordnet muunna mitään automaattisesti.

   Poista