UA-52254593-1

5.1.2016

Osingot vuonna 2015 ja lähtökohdat tulevalle vuodelle

Uusi vuosi, uudet välikatsaukset. Nyt jääkiekon erätauon kunniksi: Ohessa on kuva viime vuonna saamistani osingoista ennen veroja. Tämä on hitusen harhaanjohtava luku, sillä mukana eivät ole ulkomaille jo maksetut verot. Näiden merkitys on kuitenkin vain kymppien luokkaa. Lasken muuten osinkoihin S-konsernin maksamat osuuspääoman korot.Viime vuonna sain osinkoja 913 euroa. Vuotta aiemmin summa oli 469 euroa ja sitä ennen 24 euroa.

Vuoden aikana kasvua tuli prosentteina 94 %, eli melkein tuplauksesta oli kyse. Hyvä niin.

Tämän vuoden osinkoni lienevät reilusti päälle tuhat euroa. Olen ostanut osakkeita pitkin viime vuotta, ja toivottavasti jokunen firma myös korottaa osinkoja. Yhtä suurta harppausta ei silti luultavasti tule, sillä uusia sijoituksia en niin paljoa tee ja nekin menevät pääosin indeksirahastoihin jotka eivät maksa osinkoa.

Pidän kyllä kovasti osingoista. Ne ovat tuloa joka “irtoaa” sijoittamisesta, ja on piristävää nähdä että ei se sijoitusten arvo noiden seurauksena oikeastaan pienene.

Kun mietin näin neljänkymppisen vinkkelistä tulevia 2040-luvulla siintäviä eläkevuosina, tulevan minän sielu nauraa kun jo nykyisellään saisi vajaan satasen kuukaudessa ylimääräistä "eläkkeenjatketta".

3 kommenttia:

 1. Erittäin mukava nousu parissa vuodessa. Ja tuostahan se tahti vain kiihtyy kun saa tämän vuoden osingot laitettua normaalin panostuksen päälle takaisin lisäosinkoja tuottamaan :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä se siitä vuosi vuodelta paranee =) vuoden päästä tulee jo 1500.

  VastaaPoista
 3. Yhden en nyt sanoisi että ongelman, mutta haasteen olen huomannut. Osingoistani noin 250 euroa on dollareissa ja loput euroissa, ja vielä kahdessa eri suunnassa (Nordnet ja Lynx).

  Edellämainittu on siinä mielessä haastavaa, että kun ne hajautuvat, niin en pääse suoraan osingoilla ostamaan lisää. Liian pieniä summia. Pitää lisätä omia euroja perään. Tämä ei ole ongelma kun on euroja jota lisätä, mutta ideaalitilanteessa osingot tuottavat sen verran että jonain vuonna voi keskittyä vain sijoittamaan niitä.

  Jokunen vuosi, ja tämän pitäisi olla entinen ongelma.

  VastaaPoista