UA-52254593-1

23.1.2016

Affiliate-tulot vuonna 2015

Vuodenvaihteen viimeinen välikatsaus on käsillä. Aiemmin raportoin jo yleisistä fiiliksistä, sijoitusten arvon välikatsauksesta, viime vuoden osingoista sekä koko vuoden vuosituotoista. Nyt muodossa ovat affiliate-tulot viime vuodelta.

Sivuhuomioina muuten, että yhteensä 18 % kokonaistuotostani on hävinnyt varmaan kohta jo puolet. Niin ne laskuviikot välillä sattuvat sieluun ja salkkuun. Huomaan kuitenkin, että ei tuo enää kovinkaan paljoa hetkauta.

Affiliate-markkinoinnistä lyhyesti. Viime kesänä bloggasin tuntemuksistani asiaa kohtaan, ja puolitoista vuotta sitten siitä kuinka lisäsin mainoksia sivuilleni.

Affiliate-mainonnasta on käytetty myös suomenkielistä termiä kumppanuusmainonta. Ideana on, että bloggari ohjaa kävijöitä eteenpäin omilta sivuilta jonkin yrityksen puolelle, ja saa siivun yrityksen tuloista (esim. tietyn prosentin myynnistä, tai kiinteän summan kirjautumisesta jne.).

Käytännössä Affiliate-mainonta antaa bloggaajille tai verkkosivujen ylläpitäjille mahdollisuuden tienata jotain.

Itse lisäsin ensimmäiset pari linkkiä jo puolitoista vuotta sitten, mutta vasta viime kesänä sain ensimmäiset tuottoni ja sen innottamana laitoin mainoksia kunnolla esille.Tässä on kuva viime vuoden tätä kautta tulleista tuloista. Graafissa on mukana myös tämän vuoden alku. Käytän ajankohtana sitä hetkeä kun raha tulee tililleni. 128 euroa on ihan mukava summa, mutta ei kuitenkaan kovinkaan iso. Näen tämän summan osingonjatkeena - sijoitustuoton sivutuotteena saan myös löyhemmin sijoittamiseen liittyviä tuloja.

Minulla ei ole tavoitteita affiliate-tuloille. Nämä ovat tuloja joita tulee jos tulee, enkä pyri asiaa edesauttamaan muutoin kuin pyrkimällä siihen että sivuillani ovat "relevanteimmat" tarjolla olevat mainokset.

Aion ilmoittaa nämä tulot verottajalle toiminimeni kautta.

Olen valinnut pitää tiukkaa rajaa - en laita esille pikavippifirmoja. Pikavippifirmojen mainosten kautta tienaisi kenties enemmän. Oletus on, että blogiani lukevat taloudesta ja sijoittamisesta kiinnostuneet. Koska olen sitä mieltä että kenenkään ei koskaan kannata käyttää korkeakorkoisia lainoja, en koe moraalisena myöskään mainostaa sitä.

Eettinen dilemma minulle ovat palvelut joissa vertaillaan lainoja, jopa pikavippisellaisia. Jos joku ihan tosissaan harkitsee kulutusluottoa, niin silloin kannattaa vertailla (ja havahtua jos kaikkien tarjouksia korkoprosentit ovat kaksinumeroisia).

Edelläkuvattujen päättelyiden seurauksena olen päätynyt pyörittämään Nordnetin* ja Etua.fin* mainoksia. Ensinmainittu tarjoaa monia myös kustannustehokkaita sijoitusvaihtoehtoehtoja ja jälkimmäinen lainojen ja vastaavien kilpailutuksia. Järkeviä juttuja kumpainenkin.

Kokeilin matkan varrella myös Alibaban verkkokauppaa AliExpressiä* (vaikuttaa siltä että sivuiltani ei haeta kulutustavaroita tai muotivinkkejä) ja melatoniinimainosta* (ihan hyvä tuote jos ei saa unta, mutta unettomuus ei vaikuta olevan ongelma lukijoilleni - taitaa uni tulla jo kesken tekstien).


* Merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa. En kyllä vielä tiedä mitä k

3 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoista lukea aina kun julkaiset näitä lukuja. Affiliate markkinointi on hyvä tapa saada pieniä sivutuloja, etenkin kun niistä kirjoittaa avoimesti kuten sinä!

  VastaaPoista
 2. Aika hyvät tulot! Itse saan adsensesta noin 5€ kuussa, joten ei tuo kyllä mikään rahasampo ole =)

  VastaaPoista
 3. En laskenut kuukausikeskiarvoja, mutta hieman päälle kymppi kuussa viime vuonna.

  Itse ajattelen tätä affiliate-suuntaa voisiko sanoa löyhänä sivuprojektina: pidän relevantteja mainoksia esillä relevanteissa paikoin, mutta siinä se sitten onkin. En mieti mistä kirjoittaisi jotta saisi mainostuloja.

  Tuo voi olla hyvä tai huono juttu. Varmaan ahkeralla "esilläpidolla" voisi tienata muutaman euron enemmän. Toisaalta jos blogi olisi vain kasa mainoksia, miksi kukaan sitä lukisi. Ehkä on parasta kirjoittaa mistä huvittaa milloin huvittaa, ja sitten yllättyä iloisesti jos Tradetracker tarjoaa hampurilaisaterian.

  VastaaPoista