UA-52254593-1

3.1.2016

Väliyhteenveto 1/2016: 50 000 euron raja rikki!

On taas elämän huippuhetkiä tarjolla, pääsin tekemään sijoituksien neljännesvuosikatsauksen. Pian vuoden odottamani rajapyykki ylittyi - sijoitusteni kokonaisavo on nyt hieman vajaa 53 000 euroa. 50 000 euron rajapyykki ylittyi.

Viimeisen kolmen kuukauden aikana sijoitusten arvo nousi 4078 euroa. Tästä 2190 euroa selittyi uusilla euroilla. Ihan posiviitista on, että arvonnousu ja uusien eurojen suhde lähtestyy 50 %

Vaikka olen kovasti olettanut että sijoitettavien eurojen määrä pienenisi, edelleen löytyy näemmä lisärahaa noin 700 euron kuukausitahdilla. Kyllä tahti tuosta hiljenee, muttei näemmä nolliin tarvitse mennä.Sitten yksityiskohtiin. Yllä on kokonaisvarallisuuteni. Punaisella ovat viimeisen kolmen kuukauden lisäeurot. Viimeisen yhdeksän kuukauden aikainen apatia on kääntynyt taas lievään nousuun, joka myös näkyy kokonaisarvossa.Kun katsoo miten sijoitukset ovat jakautuneet eri omaisuusluokittain, huomaa että kasvua on osakkeissa ja ETF:fissä. Niitä kahta olen hankkinut matkan varrella.Kolmas kuva on olennaisin. Tässä näkyvät sekä sijoittamani eurot, että omaisuuden kokonaisarvo. Tämän hetken tilanteen mukaan olen plussalla hieman päälle 8000 euroa, 18 %.

Tuo on ihan hyvin vajaan kahden ja puolen vuoden projektista. Lisäksi tuottoa on “leikannut” se, että olen sijoittanut rahaa tasaiseen tahtiin, viimeksi toissapäivänä. Ei ole ehtinyt euro vielä poikia toista kaverikseen.

Inspiroiduin myös miettimään muutoksen visualisoimista, ja onnistuin luomaan seuraavanlaisen kuvan.Tuossa näkyy kaksi muuttujaa samassa kuvassa. Montako lisäeuroa olen kolmen kuukauden aikana sijoittanut, ja mikä on muutos verrattuna kolmen kuukauden takaiseen tilanteeseen. Muutoksen olen laskenut miinustamalla sijoitusten kokonaisarvosta viime välikatsauksen tilanteen ja kolmen kuukauden aikana sijoitetut eurot.

Kuvioissa ei ole vuosineljänneksiä, mutta niitä voi päätellä kun huomioi että oikeassa reunassa on 1/2016, ja siitä sitten lähdetään taaksepäin.

Vuosi 2015 näyttäytyy kahtiajakoisena: alkuvuonna arvonnousu oli vauhdikasta, mutta keväällä ja alkusyksystä miinusta tuli noin sen mitä alkuvuonna plussaa. Loppuvuosi nosti koko vuoden taas plussan puolelle.

Vuosineljänneksinä olen minimissään sijoittanut lisää noin 1000 euroa, ja parhaimmillaan päälle 3500 euroa. Keskimäärin ollaan noin päälle parin kuukauden sijoituksissa.

Olen nyt seurannut sijoittamiani euroja tarkasta vajaan kahden vuoden ajan. 21 kuukauden keskiarvosijoitukseni on ollut ihan hitusen alle 800 euroa kuussa.

Tämä on kuvio jota tulen seuraamaan myös jatkossa. Toive on, että sijoitettavien eurojen määrän pidän noin ennallaan, mutta osinkojen ja korkoa korolle -ilmiön tuella omaisuuden arvon muutos nousee koko ajan merkittävämpään rooliin.

3 kommenttia:

 1. Minulla tuo rajapyykki on toivottavasti edessä tänä vuonna. Töitä pitää toki vielä tehdä että pääsen sinne asti :)

  VastaaPoista
 2. Olennaisinta lienee pyrkiä vain sijoittamaan koko ajan lisää. Omaisuuden arvo nousee pikku hiljaa, ja aaltoilee siinä välissä. Itse voi vähän niin kuin kantaa varallisuutta altaaseen, joka sitten tarkoittaa tulevaisuudessa myös korkeampia aaltoja.

  Se mikä tässä on aika jännää on, että jos nyt en lisäisi sijoituksiini enää euroakaan ja nuo tuottaisivat keskimääräisen 8 % vuodessa (ja unohdetaan se että osingoista menee veroa jne.), niin tämä 52 000 euroa olisi
  - 10 vuoden kuluttua olisi sijoituksia 104 000 euroa
  - 20 vuoden kuluttaa olisi sijoituksia 224 000 euroa
  - 30 vuoden kuluttua olisi sijoituksia 485 000 euroa

  Jos lisäisin vielä joka vuosi saman verran omaa rahaa sijoituksiini kuin viime vuonna (8000 euroa), niin
  - 10 vuoden kuluttua olisi sijoituksia 204 000 euroa
  - 20 vuoden kuluttaa olisi sijoituksia 556 000 euroa
  - 30 vuoden kuluttua olisi sijoituksia 1 360 000 euroa

  Eihän se nyt noin mene. Ja aion minä nyt myös nauttia säästöistäni enkä vain tehdä lapsista ja verottajasta rikkaita.

  On kuitenkin motivoivaa huomata, että näinkin pienillä summilla korkoa korolle -ilmiö alkaa auttamaan.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut. Kuten yllä mainitsitkin, vauhti vain kiihtyy kun pääomaa on tarpeeksi iso. Nämä ensimmäiset isot merkkipaalut ovat siten oikeasti tärkeitä.

  VastaaPoista