UA-52254593-1

28.6.2015

Kaksi ostoa: W.P. Carey ja Omega Healthcare Investors

Jos joku yrittäisi peesailla minua sijoittamismielessä, niin teen sen hankalaksi. Seuraa raporttia runsaan kuukauden takaisista ostoksista. Ostin toukokuun loppupuolella 20 osaketta Omega Healthcare Investors ja kymmenen osaketta W.P. Careytä. Kumpaankin olen törmännyt muiden blogien yhteydessä, eli aika peesailuhenkisistä ostoksista on kyse.

Omega Healthcare Investors (OHI) on REIT eli kiinteistöihin keskittyvä yritys, jotka toimivat hieman erilaisilla pelisäännöillä kuin yrityksent yleensä. Se omistaa yli 900 kiinteistöä ja toimii noin neljässä yhdysvaltain osavaltiossa viidestä. OHI ei maksa kovinkaan suurta osinkoa (noin 2 %, ulosmaksuprosentti on 24 %), vaan kyseessä on kovaa tahtia kasvava yritys joka investoi laajenemiseen.

Minua tämä suunta kiinnostaa, koska haluan hajauttaa omaisuuttani myös kiinteistöihin. Tässä tulee hankittua yhtä suuntaa joka muutoin ei ole mukana repertuaarissa (amerikkalaiset hoivakiinteistöt). Lisäksi länsimaissa hoivapuoli kasvaa jatkuvasti, siinä yritän olla mukana.

Bonuksena REITtien arvot ovat kovasti laskeneet viimeisen puolen vuoden tai vuoden aikana. Tämä ei tietenkään takaa etteikö arvo ei voisi laskea vielä lisää, mutta ainakaan ei tullut ostettua historian kovimpiin hintoihin.

W.P. Carey (WPC) on niin ikään REIT. Yhtiöllä on vajaa 800 kiinteistöä, 18 eri maassa. Hajautus on itsessään aika vahvaa. WPC omistaa tiloja, joissa joku muu operoi. Tyyliin omistaa hotellin, jossa operoi Marriot jne. Täällä Dividend Matra yrityksestä.

Tämäkin on laajentuva yritys, joka on kasvanut kovaa tahtia tämän vuosituhannen aikana. Tosin edellämainittuun verrattuna osinko on korkea (6,5 %), mutta myös ulosmaksuprosentti on “tapissa” (yli 90 %). Sama "REITit halventuneet" koskee myös W.P Careytä, mutta loivemmin kuin Omega Healthcare Investorssia.

Bonuksena: jo nettisivujen ensimmäinen lause puhuttelee minua. "Investing for the long run." Puhe on tietty halpaa, mutta pidän lähtökohdasta, että tehdään nyt muutaman vuosikymmenen projekti yhdessä ja pohditaan tuloksia 2030-luvulla.

Kumpikin ostos on tällä hetkellä muutaman prosentin miinuksella, eli ostohetki ei nyt ollut ihan ideaali. Mutta pitkän aikavälin ostoksia ovat. Ideana on ostaa kumpaistakin tilanteen mukaan vähän lisää. Mutta silloin tulee olla sekä rahaa että tilaisuus…

o o o

Lopuksi vielä pari sanaa Kreikan tilanteesta. Jos olisin nykytilanteen tiennyt, en olisi ostanut keväällä lisää Fortumia enkä kenties näitäkään. Lienee ilmeistä, että ensi viikon alussa tulee vauhdikasta kurssien putoamista, joka voisi olla myös hyvä oston paikka (edellyttäen että olisi rahaa tileillä). Jos alakulo laajenee valtameren yli ja REITteihin, saatan ostaa lisää jompaakumpaa yllämainittusta.

Vaikka yleisellä tasolla luulen, että Kreikan kuvioiden umpikuja on jo oletuksena mukana osakkeiden hinnoissa, niin eiköhän tässä silti ole edessä kurssien heilumista sinne ja tänne.

5 kommenttia:

 1. Taisitpa astua OHIn osinkotuoton kanssa viimeisimmän kvartaaliosingon osissamaksukompaan. OHI maksoi tänä vuonna poikkeuksellisesti etukäteen huhtikuussa $0.36 ja loput $0.18 toukokuussa. Eri statistiikkasivujen automaattiset avainlukulaskurit sitten laskeskelevat osinkotuottoprosentteja 4 * $0.18:sta eikä 4 * $0.54:sta ja inttervepi oli kuukausi-pari sitten täynnä itkemistä että "OHI leikkasi osinkoaan" vaikka kvartaaliosinko taas totuttuun tapaan nousi sentillä edellisestä.

  OHIn IR-sivut palvelevat lisätiedonjanoisia.

  VastaaPoista
 2. Oikeassa olet, niin astuin. Tosin minun tapauksessani en surrut tippunutta osinkoa, vaan sitouduin pienempään osinkoon kuin onkaan.

  Minulla oli tsekattavien listalla tuo "maksaa ulos 24 % tuloistaan", koska se on käsittääkseni REIT-kuvion vastaista. Vaikkakin olisi selittänyt tuon kasvutahdin.

  Mutta huomiosi selittää edellämainitun: kasvua velalla ja uusilla investoinneilla, voitto maksetaan pääosin ulos. Niin kuin muissakin REITeissä.

  VastaaPoista
 3. OHI:n sivujen mukaan ulosmaksuosuus on 92.02% ja osinkoprosentti 6.19%

  http://www.omegahealthcare.com/stockinfo.aspx?iid=103065

  VastaaPoista
 4. Harkitse myös VTR:n ostoa :)

  VastaaPoista
 5. Tuo Ventas on jo ollut minulla "pitkällä listalla", otan harkintaan. Ongelma alkaa olla, että ostaisinhan minä, jos olisi paljon rahaa jolla ostaa :)

  No ei, odottelen nyt hetken ja katson mihin suuntaan REITtin hinnat liukuvat. Osaan kyllä ostaa osissa, mutta yksittäiset ostohetkeni ovat usein liian lähellä toisiaan (ei vuosi-pari, vaan kuukausi-pari).

  VastaaPoista