UA-52254593-1

8.7.2020

Sijoitusten ja varallisuuden välikatsaus 7/2020: Jälleen 300 000 euroa velatonta varallisuutta!

Niin ne viikot vierivät, ja uusi kuukausi koitti. Lomakin pääsi alkamaan. Lomasäät tosin loppuivat samalla kun loma alkoi, mutta onneksi pidin osan lomistani jo kesäkuussa.

Mutta höpinät pois, ja asiaan. Tässä on katsaus sijoituksiini ja varallisuuteeni.

Tässä on graafi sijoittamistani euroista ja kokonaissijoitusvarallisuudestani. Tällä hetkellä sijoitusvarallisuutta on pyöristäen 77 000 euroa. Olen vuosien varrella sijoittanut 55 600 euroa, eli plussaa on noin 21 400 euroa.

Koronanotkahduksesta - tai mahdollisesta ensimmäisestä koronanotkahduksesta - käyrä on noussut taas ylöspäin.

Jossain vaiheessa ajattelin, että 100 000 euron raja alkaa olla jo lähellä. Mutta ei ole, on ihan yhtä kaukana kuin se oli vuosi sitten. Syy ei ole kurssiheilunnassa, vaan enemmän tuossa sinisessä alueessa alareunassa. Minulla on ollut kaikenmoisia menoja (kuten keittiöremontti), ja uusien eurojen sijoittamistahtini on tyssännyt. 

Tässä on asia mitä minun pitää pohtia. Mietin sitä, mihin hintaan ostaisin. Sen sijaan minun ehkä kannattaisi maksimoida sijoitettujen eurojen määrää. Eli pitäisikö ottaa askelia takaisin indeksisijoittamisen suuntaan, ja keskittyisin itse vain kerryttämään euroja joita sitten automaattisesti sijoittaisin?


Tässä on sitten graafi, jossa on muutos kuukausitasolla. Verrattuna viimeisen neljän kuukauden heiluntaan tämä oli suorastaan maltillinen kuukausi. Sijoitin lisää 250 euroa ja osakkeet tuottivat 350 euroa. Tuntuu pliisulta.

Tähän tunteeseen kannattaa pysähtyä. Onnistuin siis sijoittamaan ja sijoituksilla tienaamaan 600 euroa. Se on oikeasti paljon, moni olisi tuosta hyvin onnellinen. Pitää varoa, etten sorru vauhtisokeuteen, eli 120 kilometrin tuntivauhdin jälkeen ajaa liittymästä puskaan kun vauhtia on "vain" 80 kilometriä tunnissa.

Eli korjaan lausuntoani: Tämä oli upea suoritus! Olen siihen hyvin tyytyväinen!


Tässä on sitten yleinen graafi varallisuudestani. Sininen on kaikki varallisuus, punainen on velka ja keltainen on merkityksellisin graafi, eli varallisuus miinus velat.

Velatonta varallisuutta minulla on tällä hetkellä 300 200 euroa. Ensimmäisen kerran tuo raja meni rikki viime vuoden lokakuussa, mutta sen jälkeen on tapahtunut asioita.


Nyt olen tyytyväinen itseeni. Sain vihdoin ja viimein tehtyä tästä graafista uuden version. Aiemmin esitin nämä tiedot kuukausi kerrallaan, mutta nyt kaikki paitsi uusimmat tiedot ovat kolmen kuukauden keskiarvoja. Sinällään tässä graafissa on tyyppivirhe, että viimeisen kuukauden tiedot (kesäkuu) ovat mukana myös kolmen kuukauden keskiarvossa (huhti-kesäkuu). Korjaantuu ensi kerralla.

Mitäs tästä nyt sanoa. Lainat lyhenivät 763 eurolla, sijoitukset tuottivat 600 euroa ja säästötileillä on 750 euroa enemmän kuin edellisessä kuussa. Kaikin puolin hyvä kuukausi.

Kun katselee näitä keskiarvoja, niin onhan noissa aaltoilua. Tammi-maaliskuu toi mukanaan vaatimattomasti päälle 20 000 euron notkahduksen, joka sitten pikku hiljaa täyttyy. Yleisesti voi sanoa, että kun mennään nollan alapuolelle, niin useimmiten mennään sitten reilusti. Yläpuolella on tasaisempaa.

o o o

Kuten yleensä aina totean näiden kuukausikatsausten jälkeen, ihan kivasti menee. Mikä on ymmärrettävää, lainat lyhenevät ja sijoituksetkin useimmiten tuottavat.

Kiva niin! Yritän jatkaa samalla tiellä.

2 kommenttia:

  1. Ah, asuntovarallisuus (tm).
    :D

    VastaaPoista
  2. Tuo asuntovarallisuus on minulle oikeastaan vähän haastavaa. Siis siinä mielessä, että sen arvon laskeminen on hankalaa. Olen päätynyt laskemaan arvon aika lailla lattiahinnan mukaan, eli alakanttiin.

    Mutta kun ideana on katsoa kokonaisvarallisuutta, niin kyllähän nuokin pakettiin kuuluvat :)

    VastaaPoista