UA-52254593-1

25.7.2020

Osinkojen välikatsaus 7/2020: Edelleen matalalentoa

Parin kuukauden välein tarkastelen osinkojen tilannetta. Eli minkä verran tilille on tullut (verojen jälkeen) osinkoja.

Alkuun graafi osingoista kuukausittain. Tammi-maaliskuu meni vielä viime vuoden lukemissa, mutta isoin ero syntyi huhtikuussa. Lukuisat suomalaiset yritykset joko lykkäsivät tai peruivat osinkojaan, ja keskimäärin tuottoisimmasta kuuakudesta tulikin kuukausi muiden joukossa.


Tässä on sama kaavio, mutta kumulatiivisesti. Vihreä viiva on tämä vuosi. Alkuvuosi meni edellisen vuoden tasoilla, mutta sen jälkeen tuli tiputus. Nyt osinkoja on kertynyt hieman vähemmän kuin toissavuonna tähän aikaan.


Tässä on sitten graafi osinkokertymästä vuositasolla. Tällä hetkellä olen alla puolessa välissä nähden viime vuoteen. Uusia ennätyksiä ei selvästikään ole tulossa. On varmaan siinä ja siinä pääseekö tänä vuonna vuoden 2018 tasolle, eli päälle 1500 euron osinkokertymään.

o o o

Pidän osingoista. Ne ovat mukavan konkreettisia. Ja jos tulisi henkilökohtaista talouskriisiä, niin tuolla noin 150 eurolla kuussa ostaisi jo makaroonia tai maksaisi lasten harrastuksia.

Yritän kuitenkin olla välittämättä paljoa osingoista. Ne ovat vain kiva bonus, mutta sinnehän ne eurot ja dollarit jäävät firman kassaan (jos niitä on) vaikkei osinkoja maksettaisi. Eli ymmärrän hyvin, että pandemian ajan otetaan rauhallisemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti