UA-52254593-1

21.7.2020

Kolme miniostosta: sellua, kauppakeskusta ja pankkia

Viime ja tämä viikko toi mukanaan muutamia pieniä ostoksia. Tässäpä yhteenvetoa.

UPM Kymmentä ostin 13 kappaletta kappalehintaan 23,95 euroa. Eli noin 300 euron ostos, osakesäästötilille. Metsäfirmojen kurssi aaltoilee, ja nyt tulojen tippuessa alan yritykset ovat jonkinmoisessa aallonpohjassa. Tai ainakin luulen niin.

Luulen, että metsäteollisuudella on edelleen edessä hieno tulevaisuus. Puu korvaa muovia monissa paikoin, ja muovia on joka paikassa. Lisäksi tarve puulle on taisinen. Osavuosikatsaus tulee olisikos ollut torstaina. Jos kurssi sen jälkeen tipahtaa, saatan ostaa vähän lisää.

BTB reittiä ostin 50 osaketta kappalehintaan 3,05 Kanadan dollaria. Eli noin satasen oston. BTB on pääosin ranskankielisessä Kanadassa operoiva, teollisuus-, liiketila- ja toimistotilaa omistava REITti.

Ei vaadi kovinkaan kummoista päättelykykyä oivaltaa, miksi kurssi on laskenut. Tässä on kuva viimeisestä kymmenestä vuodesta.


Tuosta näkee, että kurssi on tipunut lähes puoleen koronapandemian myötä. Mutta jos katsoo kymmenen vuoden takaisia pörssikursseja, niin on ollut melkoista sahaamista.

Itse olen optimisti. Kyllä pandemia rahoittuu, ja yritykset tarvitsevat tilaa. Haasteita voi olla, mutta eiköhän se siitä.

BTB muuten maksaa kuukausittaista osinkoa. Ei sen merkitys ole iso (näissä valinnoissa), mutta kyllähän tuo muistuttaa minimuotoista palkkapäivää.

Kolmas ostokseni oli Wells Fargo & Co:n, 4 osaketta kappalehintaan 24,20 dollaria. Eli jälleen satasen osto.

Wells Fargo on jenkkipankki, joka on ymmärrettävästi ongelmissa. Tuotto on romahtanut, osinkoakin firma leikkasi 80 %. Vuoden aikana pörssikurssi on tippunut vaille 50 dollarin tasolta noin puoleen.

Itse näen tämän muotitermein "tulevaisuusinvestointina". Kyllä kriisi menee ohi, eikä pankkien aika ole ohi. Joten pieniä lisäyksiä.

o o o

Yleisesti tilanteesta. Minulla kertyy euroja joita olisi tarkoitus sijoittaa. Isoin pörssinotkahdus on ehkä takanapäin, mutta monilla yrityksillä kurssi ei ole noussut pohjista kuin hiukan. Oma "ostan kun kurssi on taas viime ostoa alemmalla tasolla" -taktiikka ei oikein toimi, kun kaikkien firmojen kurssi on tasaisesti jonkin verran lattian yläpuolella.

Joten olen sallinut itselleni olla maltillinen lisääostaja. Eli ostan jo omistamieni firmoja, joita haluaisin ostaa lisää, ja joista tuntuu, että hinta on kohtuullinen. Pääosin fiiliksellä ostelen.


2 kommenttia:

 1. Teetkö pienostoja Nordeaan, Degiroon vai minne? Millaisin kuluin?
  Paljon esim. tuo UPM-osto toi kuluja?

  VastaaPoista
 2. Ostan osakkeita Nordean kautta. Nordealla on prosentin kauppakatto. Toisin sanoen 300 euron ostos = 3 euroa kaupankäyntikuluja.

  Olisikos ollu 7 euron jälkeen hinta kääntyy tuosta alaspäin.

  Minulle tämä sopii: voin tehdä satasen ostoja kerrallaan.

  VastaaPoista