UA-52254593-1

29.6.2020

Ostin hitusen kanadalaisia liikekiinteistöja ja pohdintaa koronaviruspandemiasta sekä sijoittamisesta


Alkuun todettavat asiat lyhyesti todeten. Ostin viime viikolla 47 osaketta kanadalaista BTB reittiä kappalehintaan 3,2 kanadan dollaria. Eli siis hieman alle sadan euron ostos. Tämä ostos meni ihan vanhoilla rutiineilla - kurssi oli ostorajoillani ja minä ostin.

Kyseinen firma omistaa liike-, toimisto- ja teollisuuskiinteistöjä pääosin ranskankielisessä Kanadassa. Isoimmat kiinteistömäärät ovat Montrealissa, Ottawassa ja Quebecissä.

On helppo uskoa miksi kurssi on alamaissa. Koronaviruspandemia runnoo maapalloa, työntekijöitä on etänä (toimistotilat), tuotanto on alamaissa (teollisuuskiinteistöt) ja ostoksilla sekä ravintoloissa ei käydä (kauppakeskukset).

Mutta minä nyt seuraan aiempia linjauksiani, euromääräinen satsaus on pieni ja uskon, että tilanne tästä pikku hiljaa normalisoituu. Ja kun se normalisoituu, monet asiat muuttuvat mutta ainakin jonkin verran tiloja tarvitaan.

Yläreunan kuva on Sandra Grüunewaldin kuva Niagaran putouksista. Tiedättehän, Kanada. Valitettavasti lähin BTB:n omistama rakennus on satojen kilometrien päässä, mutta kohtalainen blogin lokalisointiyritys mielestäni silti.

o o o

Kyseessä on myös ensimmäinen ostokseni miltei puoleentoista kuukauteen. Sen jälkeen kurssit lähtivät nousemaan vauhdikkaasti, eivätkä ne ole edes lähestyneet ostorajojani.

Kuten on tullut aiemmin kirjoitettua, en hoppuile. Kun pandemia lähtee, sen pysyvät tai puolipysyvät vaikutukset talouteen tulevat esiin. On hankala hahmottaa miksi pörssikurssit pysyisivät aiemmalla tasolla kun varsinaisen toiminnan luvut ovat sukeltaneet. Joten eiköhän ostopaikkoja vielä tule.

Viimeisen viikon aikana pörsseissä on tullut käänne alaspäin. Se on varmaan seurausta Yhdysvaltain koronatilanteesta. Itsekin ehdin ajatella, että aalto on läpäissyt länsimaat ja tilanne on kääntynyt parempaan, mutta Yhdysvallat ui vastavirtaan. Osasyy on varmaan se, että maan johdossa on kaveri joka yrittää määräillä epidemiaa ja järjestää itse massatapahtumia pahimmilla alueilla.

Huomaan myös, että viimeisestä bloggauksestani on kuukausi. Se on outoa, yleensä olen kirjoittanut useita kertoja kuussa. Pienen itsereflektion jälkeen keksin seuraavat syyt:
  1. En ole ostanut tai myynyt mitään. Silloin ei voi kertoa mitä osti tai myi.
  2. Minulla on vähän puutetta omaperäisistä ideoista. Aikanaan kirjoitin kaikenmoisista ajatuksistani sijoittamiseen liittyen. Nyt on tunne, että kirjoitin tästä jo (viisi vuotta sitten). Pitäisi varmaan palata moniin jo käsittelemiini ajatuksiin, kyllähän sitä myös jotain uutta voisi tulla ajatelleeksi.
  3. Silloinkin kun on ilmeinen aihe (esim. Nordnet ja uudet kuukausisäästörahastot tai miksi myin Ålandsbankenin asuntorahaston osuuteni), niin en malta keskittyä kirjoittamaan huolellisemmin asiasta. Tämä liittyy seuraavaan.
  4. Helteinen kesä on yllättänyt. Olen retkeillyt ja mökkeillyt, sekä pitänyt osan lomapäivistä, eikä oikein aikaa sijoittamisen pohtimiselle.
Mutta kyllä se tästä. Jos ei muuta, niin kerran-pari kuussa bloggaan sijoittamisen ja varallisuuden välikatsauksia ja osinkojen kertymisen seurantaa.

Photo by Sandra Grünewald on Unsplash

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti