UA-52254593-1

30.5.2020

Sijoitusten ja varallisuuden välikatsaus 6/2020: Pikku hiljaa ylöspäin

Se on kuunvaihde, tai oikeastaan kohta on kuunvaihde. Vaan koska pörssit ovat kiinni enkä säästötiliäni ehdi viikonloppuna tyhjentää, voin aivan mainiosti jo nyt luoda katsauksen sijoituksiini ja varallisuuteeni.

Tässä kuvassa ovat sijoittamani eurot, ja varallisuuden kasvu. Eli kaikki sinisen yläpuolella on plussaa.

Tähän mennessä olen sijoittanut suunnilleen 55 400 euroa. Sijoitusvarallisuutta on aika tarkalleen 21 000 euroa enemmän. Tuon verran olen tällä hetkellä voitolla. Pari kuukaustta sitten olin plussalla vain hitusen päälle 10 000 euroa. Jossain kohtaa oli summa varmaan tuon 10 000 euron alapuolella, mutta silloin ei ollut välikatsaushetkeä.

Tässä on sitten muutos kuukausittaisella tasolla. Ennen tätä vuotta oli maltillista, mutta se selittyy osin sekä pienemmillä summilla, että kolmen kuukauden keskiarvolla. Keskiarvo aina taasaa heilahteluja.

Käytännössä helmi ja maaliskuu olivat melko vahvasti miinusmerkkisiä. Huhtikuussa tuli jo plussaa, ja toukokuussa myös.

Tässä on sitten katsaus allekirjoittaneen kokonaisvarallisuuteen. Bruttona minulla on varallisuutta 490 000 euroa. Vaan koska velat pitää maksaa pois, ja niitä on 193 000 euroa, niin velattomaksi varallisuudeksi jää sitten 298 000 euroa.

Ehkä taas kohta voin julistaa varallisuudekseni 300 000 euroa. Kerran jo niin tein, sitten tuli korona ja käänsi keltaisen käyrän alaspäin.

Tässä on sitten graafi varallisuuden muutoksesta eriteltynä. Pahoittelut sekavuudesta, pitäisi yhdistää vasemman reunan kuukausia kolmen kuukauden keskiarvoiksi, mutten jaksa. On kuuma ja tekee mieli päiväunille.

Tässä kuussa säästötileille päätyi 250 euroa. Velat lyhenivät tasaiseen tahtiin 765 euron verran. Kun sijoituksetkin tuottivat 4591 euroa, niin mikäs tässä. Plussaa tuli yhteensä 5600 euroa.

o o o

Sitten loppupohdintoihin.

Kolmen nihkeämmän kuukauden jälkeen varallisuus taas karttuu. Tiedostan olevani onnekkaassa asemassa kun työt eivät ole (ainakaan akuutisti) uhattuna ja puskurit auttavat jos tekee tiukkaa. Mökin vuokraaminen hiljeni hetkeksi, mutta on nyt täynnä kuukausiksi eteenpäin (mukana on tosin omaa mökkeilyä). Tästä taitaa tulla vuokratulojen suhteen ennätysvuosi.

Minulla on kuitenkin sellainen fiilis, että tämä ei todellakaan ollut vielä tässä. Koronaepidemian ensimmäinen aalto on menossa pois, ja toivokaamme, ettei toista tule. Ainakaan samalla voimalla.

Mutta jälki talouteen ja ihmisten arkeen on iso. Pörssikurssit ovat mielestäni nousseet kohtuuttoman nopeasti. Vaikka välitön isku on kenties ohi, niin monissa neljännesvuosikatsauksissa tulee nihkeää kuultavaa.

Minä veikkaan, että osakekurssien aaltoilu jatkuu vielä pitkään. Käytännössä siihen asti kunnes epidemian uhka on tavalla tai toisella takanapäin. Kun apeampi uusi arki alkaa näkymään yritysten tuloksissa, niin kyllä se näkyy myös kursseissa. Kaikkien kannalta olisi kyllä kivaa jos olisin väärässä.

Niinpä pyrin laittamaan pikku hiljaa euroja odottamaan sijoittamista, ja toivon, ettei työ tai jokin muu merkittävä mene alta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti