UA-52254593-1

24.5.2020

Viime viikkojen miniostoksia: junaliikennettä amerikanmaalta ja kaikenlaista muuta


En ole kohta kuukauteen raportoinut miniostoksiani. Siihen on hyvä syy, en ole juuri mitään ostanut. Mutta huomaan myös, että koronakevät ja sekavuus heiluttelee bloggausrutiineitani.

Yleisesti taustoista: ostan yksittäisten yritysten osakkeita sitä tahtia kun rahaa kertyy ja koen, että on ostettavaa. Pyrin ostamaan "alamäessä". Eli olen määritellyt aloitushinnan, ja sitten ostan 100-200 eurolla. Sen jälkeen ostan lisää kun kurssi on tippunut pari prosenttia.

Mutta sitten asiaa, eli mitä olen ostanut toukokuun aikana:

Iron Mountain on REIT, joka keskittyy palvelintiloihin ja vastaaviin. Siis modernin ajan talonmies- ja logistiikkapalveluihin. Osakkeen arvo on tippunut koronaa edeltävistä 30-35 dollarin arvoista kymppiä alemmas. En usko, että koronakriisillä on pidemmän aikavälin vaikutus yrityksen toimintaan.

Iron Mountainia olen ostanut 5 osaketta hintaan 23,98 dollaria, ja 7 osaketta hintaan 22,03 dollaria. Kokonaisomistukseni on nyt hurjat 30 osaketta, joilla on arvoa vajaat 700 euroa.

Union Pasific on uusi tuttavuuteni. Tämä firma on ollut minulla listoilla ennenkin, mutten ole päätynyt ostopuolelle. Vakaata ihmisten junilla kuljettamista. En tässäkään kohden usko, että korona merkittävästi heikentäisi tilannetta muuta kuin väliaikaisesti.

Union Pasificciä olen ostanut yhden osakkeen hintaan 157,70 dollaria, ja toisen hintaan 152,40 dollaria. Näillä kahdella osakkeellani en voi varmaan kutsua itseäni (vielä) rautatiemoguliksi.

Cityconia ostin lisää 17 osaketta, kappalehinnalla 5,77 euroa. Tässä on vähän riskaabelin oston makua, kauppakeskuksiin tämä koronakriisi kyllä iskee. Tai siis on jo iskenyt.

Luulen, että ennemmin tai myöhemmin tilanne palaa enemmän tai vähemmän ennalleen. Edelleenkin mennään kauppoihin, ravintoloihin ja elokuviin. Citycon on pyrkinyt pääsemään eroon heikoimmilla paikoilla olevista kauppakeskuksistaan, ja on tavoitellut "ykköspaikkoja". Tämänkaltaisen kriisin keskellä tuo voi olla hyvä taktiikka.

Nokian Renkaita ostin lisää vielä kerran, 6 osaketta 18,15 eurolla ja vielä 8 osaketta hintaan 16,84. Nokian Renkaita on pidetty pitkään vakaana laatuyhtiönä. Varsin nopeasti tilanne on keikahtanut ja tulosvaroitus on annettu. Minä taas ajattelen ja vähän toivonkin, että kyseessä on ainakin osittain ohimenevä tilanne, joten se laatuyhtiön "pohja" auttaa kun markkinat muutoin kääntyvät kohden normaalimpaa.

Weyerhaeuseria ostin, vaikken tiedä kannattiko. REIT joka omistaa amerikkalaista metsää. Yhtiöllä on ollut kannattavuushaasteita jo ennen koronakriisiä, eikä tuore kriisi asiaa ainakaan auta. Toisaalta tykkään metsästä ja puun arvo on aika stabiilia. Jos yhtiön tilanne paranee, nyt on voinut saada huokeammalla.

Eli 6 osaketta kappalehinnalla 17,45 dollaria.

Lisäksi kävin pankkimarkkinoilla. Wells Fargoa ostin useampaankin kertaan, ensin 4 osaketta hintaan 29,06 dollaria, sitten 5 osaketta hintaan 23,92 ja vielä 6 osaketta hintaan 22,17 dollaria.

Tässä vaellan riskien mailla. Pankkisektori on myllerryksessä sekä digitalisaation seurauksena, että nyt maailmanlaajuisen koronakriisi ja talouslaman. Ei siis hyvältä näytä.

Toisaalta se, ettei näytä hyvältä, näkyy pörssikursseissa. Jos tilanne tästä vähän parantuu ja pankkijärjestelmälle ei koidu ongelmia, niin nämä voivat olla hyviä ostoksia. Tai sitten kiroan tätä päätelmääni miedosti tulevissa bloggauksissani.

o o o

Olin näemmä ostanut vähän enemmän kuin ajattelinkaan ostaneeni. Noh, sellaista sattuu. Kun ostotilillä on rahaa ja taulukkoni näyttää vihreää, niin miksipäs ei.

Suunnittelen tässä myös, että ryhdyn raportoimaan miniostoksistani säännöllisemmin. Nyt olen itsekin vähän kysymysmerkkinä mitä tulikaan ostettua. Bloggaaminen selkeyttää asiaa myös minulle itselleni.

Niinpä aion aina viikonloppuna käydä läpi edellisen viikon toteutuneet ostokset. Jos niitä ei ole, ei tule bloggausta. Jos on, niin sitten tulee. En siis enää odota, että on useampia ostoksia mistä raportoida kerralla. Rutiinit ne pitävät miehen tiellä. Ja reissumies.

Kuva: Levi Saunders / Unsplash

1 kommentti: