UA-52254593-1

28.9.2019

Voiko treffeillä puhua sijoittamisesta, osa 12: Puolison rahastosijoitusten kuulumisia


Onnellinen parisuhde on hieno asia. Sellaisessa minä elelen. Tosin eri asunnoissa ja välillä arjen alle jumiin jääneenä, mutta silti. Hienoja aikoja, mielensäiloittaja!

Tuossa talvella koitti hieno parisuhdehetki. Yön pimeydessä puoliso kysyi mitä kannattaisi tehdä jos haluaisi sijoittaa. Ajattelin, että aukeaa uusi, iso ja hieno maailma. Ei nyt sentään, mutta hetken ikkuna oli auki. Täältä löytyy bloggaus noista ajoista.

Viikonvaihteessa pohdin kuinka Donald Trump voisi halutessaan tehdä puolittaista sisäpiirikauppaa: kun hän twiittaa jotain positiivista kauppasuhteisiin liittyvää, pörssikurssit nousevat. Ja kun mollaa Kiinaa, ne laskevat. Jos joku vaan tietäisi ensi yön twiittien sävyn, olisi helppo keinotella miljardeja.

Noh, puhe kääntyi sijoituksiin ja pohdin ääneen onkohan puolisi plussalla vai miinuksella. Hän innostui ja meni katsomaan. On sijoittanut lukuisia tonneja, ja oli plussan puolella kuutisen prosenttia.

Tuo on ihan hyvin, etenkin kun tuoreimmat sijoitukset ovat juuri tehtyjä. Puolisokin vaikutti yllättyvän.

Mainitsin sitten, että jos tulee nyyh nyyh kauppasotia, niin voivat miinuksellekin sukeltaa. Mutta silloinkin kannattaa vaan odotella, kyllä ne aina lopulta jotain tuottavat. Huomaan vähän pohjustavani sitä, että jos tulee isompi pörssiromahdus, niin hän ei tee johtopäätöksiä ja kotiuta tappioita.

Puolison etuja on, että hän ei liikoja murehdi. Fiksukin on. Ja kaunis. Lisäksi hajamielisyys auttaa: hän on niitä ihmisiä joka voi unohtaa 10 000 euron sijoitukset vuosikymmeniksi. Sitten joskus ilahtuu.

Elämme edelleen iloisia aikoja, mielensäiloittaja!

Tässä on muuten linkki bloggaussarjaani voiko treffeillä puhua sijoittamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti