UA-52254593-1

21.9.2019

Osinkojen välikatsaus 9/2019: Ennätystasoja kolkutellaan

Kuunvaihteessa pääsen tekemään osinkovertailujani. Käytännössä seuraan sitä, paljonko olen saanut osinkoja tai osinkoihin rinnastuvia tuloja, ja miten menee suhteessa aiempiin vuosiin. Nyt on vuorossa elo-syyskuun taitteen tilanne.

Vastaan omaan kutsuuni esittelemällä alkuun kuvaa siitä, paljonko olen saanut osinkoja tänä vuonna. Summa on verojen jälkeen.

Tämän vuoden saldo on piirun verran alle 1500 euroa, tarkemmin sanottuna 1498 euroa. Olen vajaat 60 euroa jäljessä kaikkien aikojen ennätystäni. Veikkaan, että edellinen ennätys menee rikki jo syyskuussa.


Seuraavassa kuvassa on sitten osinkomäärä kuukausittain. Kun vertaa tätä ja viime vuotta, niin plussaa on tullut joka kuukausi. Se ei ole ihme: olen ostanut pikku hiljaa lisää osakkeita, ja muutamat firmat ovat nostaneet osinkojaan. Yhdessä nuo merkitsevät tasaista nousutahtia.

Kun tarkastelee samaa kumulatiivisesti, niin kivaltahan tuo näyttää. Eroa alkoi tulla alkuvuodesta, huhtikuussa tuli nykäisy, ja sen jälkeen kasvutahti on ollut tasaista.

Täytyy myöntää, että minua vähän jännittää se, kuinka lähelle 2000 euron summaa osinkokertymä kasvaa. Tein siitä ihan kuvan.


Jos loppuvuosi menisi ihan samoin kuin viime vuosi, niin päätyisin noin 1900 euron tienoille. Täsmällinen summa olisi 1872 euroa. Eli jäisi vielä pienen matkan päähän.

Vaan sitten viime vuoden Nokia on siirtynyt neljännesvuosiosinkoihin. Se merkitsee 42,5 euroa "bonusta". Jäljelle jää noin 85 euroa kurottavaa, joka olisi pitänyt ihan kädet savessa ansaita. Tosin ei onneksi minun käsieni, oi tätä omistamisen iloa.

Elämme jännittäviä aikoja! Tai oikeastaan minä elän, ja kerron teille välillä tarinoita jännittävistä ajoistani.

2 kommenttia:

  1. Komeita lukemia, ja suunta on vain ylöspäin!

    VastaaPoista
  2. Kyllä, ihan kivasti noita alkaa jo kertymään.

    Itse olen - laman lapsena - vähän varovainen. Että entä jos taivas putoaa päälleni ja kaikki menee pieleen? Noh, jos putoaa, niin päälle 80 000 euron sijoitussalkku ja pian 200 euron kuukausittaiset osingot kyllä helpottavat tiputusta.

    VastaaPoista