UA-52254593-1

2.10.2019

Kolmesti miniostoksilla: ketsuppia, pankkipalveluita ja ruotsalaista sijoitusyhtiötä

Eikös ollut arvoituksellinen otsikko? No, ei varmaan ollut. Oli tylsä otsikko. Tylsä on aihekin.

Pian puolitoista kuukautta sitten kurssit notkahtivat. Tein paljon pieniä ostoksia, mutten ole ehtinyt asiasta sen kummemmin bloggaamaan. Nytpäs ehdin, takautuvasti.

Ostin ruotsalaista sijoitusyhtiö Kinnevikiä 9 osaketta hintaan 236,20 kruunua osakkeelta. Kinnevikkiä olen ostanut muutaman pienen erän. Ajattelen, että tuo on tuollainen "ikuisesti rahani hoidossa, perikunta kiittää ja osinko minulle siinä välissä" -suunnan sijoitus. Jos kurssi notkahtelee, ostan pikku hiljaa lisää.

Nordeaa ostin 55 osaketta kappalehintaan 5,389 euroa. Nordean kurssi tuntui jotenkin jo kohtuuttoman alhaiselta, ja ostolistaukseni loistivat vihreänä. Joten pieni erä lisää.

Ostin myös hieman KraftHeinzia, 8 osaketta 25,50 dollarilla. En nyt tiedä onko järkevää - yritys on tirbulenssissa - mutta toisaalta se voi olla hyvä hetki pikku hiljaa kiinnittyä uusiin suuntiin.

o o o

Minusta olisi kiva sijoittaa tasaisesti. Käytännössä kuitenkin ehkä noin kolmen kuukauden välein kurssit nykäisevät miinukselle. Taulukossani yhä useampi solu muuttuu vihreäksi, ja riennän tekemään runsain mitoin pieniä ostoksia.

Tämä on ihan järkevä taktiikka suhteessa linjauksiini. Mutta se on tylsempää. Ostos viikossa olisi palkitsevampaa. Mutta voi voi, ei elämässä saa kaikkea. Minulle riittäisi ihan hyvin melkein kaikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti