UA-52254593-1

5.5.2019

Sijoitusten ja varallisuuden välikatsaus 5/2019: Edelleen hymyilyttää

Se on kuunvaihde. Ja kuunvaihde merkitsee sitä, että pääsen analysoimaan sijoitusten ja varallisuuden välikatsaustani. Joten pitemmittä puheitta: saanko esitellä huhtikuun 2019!


Tässä meillä on kuva kahdesta olennaisimmasta muuttujasta. Alempi, sininen alue kertoo sen, kuinka paljon olen tähän mennessä sijoittanut. Pyöristetty summa on 51 100 euroa. Ja koska sijoitusvarallisuuteni on 75 700 euroa, niin sijoittaminen on tuottanut minulle tähän mennessä 24 600 euroa. Kiva, kiva ja kiva!

Viime kuun aikana sijoitin lisää vain 250 euroa. Kun kuukauden aikana sijoitusvarallisuuden nousu oli päälle 2100 euroa, niin tuotto oli ihan mukavalla tolalla. Jos olisin skeptisyyteen taipuvainen, niin toteaisin, että osa tuosta lähti jo kuun ensimmäisinä päivinä pois. Mutten ole skeptinen, joten jipii.

Minulla on triplajuhlat tulossa. Tätä tahtia 3-4 kuukauden kuluttua:
  • Kokonaisvarallisuuteni olisi yli 500 000 euroa.
  • Velkaa olisi alle 200 000 euroa.
  • Ja siten velatonta omaisuutta olisi yli 300 000 euroa.
Pitää varmaan katsella ostanko Pirkan vai jonkun muun pakastemansikkakakun. Etenkin jos nuo kolme muutosta osuvat samalle kuukaudelle.


Kokonaisvarallisuuteni on nyt tuhansiin pyöristettynä 491 000 euroa. Kun lainaa on 202 000 euroa, niin velaton varallisuuteni 289 000 euroa. 

Velaton varallisuus on ylläolevan graafin keltainen viiva, ja se on kyllä kaunis viiva. Tämän vuoden ajan tuossa on näkynyt se, että omistan nykyään asuntoni. Asumiskulut tippuivat, ja niistä jäljellejäävistä asumismenoista osa lyhentää asuntolainaa. Tuon muutoksen kokonaisvaikutus on minulle noin 700 euroa kuukaudessa.

Jännin kuva on kiva säästää viimeiseksi. Tässä näkyy se, mistä tuo vajaan 3000 varallisuuden kasvu koostuu. Säästötilien summa kasvoi tämän graafin mukaan 299 eurolla, oikeasti 300 eurolla. Lainat lyhenivät tasaisen 757 euroa. Sijoitusvarallisuus karttui 2142 eurolla, sisältäen siis sekä lisäsijoitukseni että arvonmuutoksen.

Summa summarum

Mitäs tästä sitten kannattaa sanoa? No, sanonpa että oikeastaan menee kyllä hyvin. Etenkin kun täällä kirjoittaa käytännössä yksinhuoltaja ja kaikkea. Pitää toivoa, että taloudellisesta vinkkelistä mikään ei muutu lähivuosina.

Minulla on alkanut myös viriämään sellainen positiivinen tunne. Aika monessa suunnassa on todettu, että ensimmäinen 100 00 euroa on hankalin sijoitettava, sitten helpottaa. Alan lähestyä tuota rajaa. 

Osingot tuovat mukavasti lisää euroja, ja muutoinkin positiiviset hyppäykset ovat isompia hyppäyksiä kuin aiemmin. Niinpä tämä sijoittaminen jotenkin rullaa vauhdikkaammin vaikka itse käytän vähemmän aikaa kuin aiemmin. Kenties tämä onkin tulevien vuosien teemani, pysy poissa tieltä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti