UA-52254593-1

9.5.2019

Täydennysostoksia: bioöljyä, 5G-tekniikkaa ja sellunkeittoa

Viimeinen viikko on ollut pörsseissä alakuloa. Ja kun kurssit ovat tippuneet, olen tehnyt pieniä täydennysostoja. Tapani mukaan jälleen alle 200 euron summilla.

Nokiaa olen ostanut peräti kolmesti. Ensin 43 osaketta hintaan 4,63 euroa, sitten 44 osaketta hintaan 4,54 euroa ja vielä 44 osaketta hintaan 4,45 euroa kappaleelta. Jos mukaan ynnää vielä parin viikon takaisen ostoksen, niin tässä on tullut ostettua Nokiaa vajaalla 800 eurolla.

Nokian kurssi on tippunut. Lehdissä on spekulaatiota instituutionaalisten sijoittajien osto- ja myyntiprojekteista. Nuo voivat vaikuttaa. Lisäksi vuoden ensimmäisen neljänneksen tulos oli heikompi kuin yleisesti odotettiin. Itse en näe tuota ongelmana, niinhän firma jo etukäteen ilmoitti.

Yleisesti näen Nokian toimivan alalla, joka on kasvussa. 5G-verkko tulee enemmin tai myöhemmin, ja muutoinkin potentiaalia on. Se, kykeneekö yritys olemaan iso sekä iso tekijä markkinoilla että tuottamaan hyvin omistajilleen, on toinen juttu.

Ostin myös UPM:määä, 7 osaketta kappalehinnalla 24,85 euroa. Kurssi pikkaisen laski ja pyrin täydentämään UPM-suuntaani, joten siinäpä se.

Kolmas hankintani oli niin ikään kotimainen. Ostin Nestettä, 6 osaketta hintaan 28,70 euroa. Tähän liittyy taustatarina.

Ihan viime vuoden viimeisinä hetkinä myin hiukan Nestettä. Tuotto oli hyvä, ja tonnilla saa myydä ilman veroseuraamuksia. Mietin, että katselen hiukan ja saatan ostaa ainakin osan noista takaisin.

Noh, Nesteen kurssi lähti sitten ihan saman tien nousuun. Seurasi myös osakesplitti, joten ostorajani ja muut "sisäiset ohjeeni" ovat ihan pihalla. Vaan nyt Neste on laskenut jonkin 10 % siitä, mitä oli splittauksen jälkeen, joten ajattelin hiukan täydentää.

Tosin Nesteestä sanottakoon, että osakekussi on edelleen (verrattuna aiempaan) korkealla. Toki yhtiö on takonut hyvää tulosta ja tuottanut hyvin (siinäpä syitä miksi lisää ostan), mutta ei tässä yhtiön historian halvimpia sisäänostohetkiä eletä.

Mutta saatan ostaa lisää jos kurssi laskee lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti