UA-52254593-1

10.2.2019

Palkkasin Mikki Hiiren hommiinUusi avaus. Puoliksi järki- ja puoliksi tunnehankinta, väitän. Ostin loppuviikosta kaksi osaketta Walt Disneytä, hintaan 109,83 dollaria osakkeelta. Tämä on minulle uusi pelinavaus.

Disneytä olen kyllä pohtinut jo aiemmin. Huvipuistojen ja “Disney-leffojen” lisäksi repertuaarissa on vaikka mitä, kuten Marvel-elokuvia ja ESPN:nän urheilua. Vakaantasaista meininkiä.

Muistaakseni viimeksi viime kesänä mietin tätä suuntaa, mutta päälle 20 P/E (eli hinta/tienestit) on karkoittanut kauemmaksi. Aiemminkin olen Disneytä pohtinut sijoituskohteena.

Nyt sitten kotiin tuli Viisas raha -lehti. Siellä pohdittiin Disneytä ja sitä, kuinka P/E-arvo on tippunut 15 tienoille. Kävi niin kuin usein käy, jos on oma näkemys joka saa tukea ulkoa, niin se vahvistaa omaa näkemystä. Joten ostoksille.


Mitäs seuraavaksi? Kaksi osaketta merkitsee, että omistan Disneytä päälle 200 eurolla. Kyse ei ole vielä yritysvaltauksesta. Kuluneen vuoden aikana yrityksen kurssi on sahannut 100-120 dollarin välissä. Tästä eteenpäin ostan lisää perustaktiikkani mukaisesti aina, jos kurssi tippuu 2 % aiemmasta ostoksestani. Eli jos kurssi käy 100 dollarin tienoilla, olisin ostanut kenties neljä erään.

Mikiltä terveisiä kaikille!

4 kommenttia:

 1. Itsellä olisi tarkoitus ostaa seuraavan parin kuukauden aikana 200 DIS osaketta. DIS on järkevästi hinnoiteltu kasvuosake. Striimausta odotellessa.

  VastaaPoista
 2. Kunnioitettava tavoite tuo 200 osaketta. Minulla puhuttanee 10-20, jos menee suunnitellusti :)

  Mutta sama suunta, siltikin.

  VastaaPoista
 3. Disney on kyllä ikoninen yhtiö, jota voisin itsekin hankkia vaikka jostakin markkinanotkahduksesta.
  Tänään heräteostoksena pieni lisäys Fiskarsia.

  VastaaPoista
 4. Ikoninen, kyllä. Itse näen firman elokuva-alan laajentumisen potentiaalisimpana uutena suuntana. Elokuvia siellä on aina tehty, mutta siinä on kasvun ala.

  Tuo suunta ei tosin kannata lainkaan niin kuin perinteisemmät, mutta silti.

  VastaaPoista