UA-52254593-1

16.2.2019

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, eli tarina osinkojen menetyksestä

Joskus pari vuotta sitten tarkastelin ETF:fää Global X Superdividend. Nimestä voi jo päätellä, että ETF:fään kuuluu globaalisti tuntuvia osinkoja maksavia yrityksiä. Käytännössä siis kyse on tilanteessa jossa osinkoa saa paljon, mutta arvonnousua ei ole ajateltavissa.


Tässä on Nordean graafi ETF:fän kurssista. Hinta on ollut parhaimmillaan päälle 25 dollaria, viime vuodet päälle 20 tienoilla. Sahausta on.

Suunnitelmani oli seuraava. Ostaisin tätä ETF:fää tyylini mukaan aina kun kurssi laskisi 2 %. Koska aaltoilua tulisi, niin sitten keskihintani painuisi alaspäin samaa tahtia kuin kuukaisittainen osinkojen määräni kasvaisi.

Aloitin ostot päälle 22 dollarin hinnalla. Ostin pari erää lisää. Sitten hinta vakiintui päälle 20 dollariin, ja jäin odottamaan kurssilaskua.

Sitten se kurssilasku tuli! Jippii. Kun menin säätämään ostotoimeksiantoa, niin osta-painike oli harmaana. Perkule! Postia Nordealle. "Asia liittyy uuteen säätelyyn liittyen arvopapereiden välitystoimintaan." (muistista, en pääse viesteihin kun se on Nordealla rikki.)

Eli  kun ei ole materiaalia kielillä joita ymmärrän (enkä voi itse vakuuttaa, että englantini on hyvä), niin monet mielestäni mainiot jenkkiperäiset ovat poissa vaihtoehdoista. Esimerkiksi Vanguardin rahastot, joka on rahastojen suhteen noin paras firma ikinä. Sääli.

Kävin tsekkaamassa vielä että olisikos Lynxillä toisin. Ei ollut. Niinpä tyydyin, ja ostin euroillani jotain muuta.

Tämän seurauksena syntyi rinnakkainen todellisuus, jota ei ollut. Omistan nyt Global X:sää 60 osaketta, ostohinnassa 21,54 dollaria. Nykykurssi on vajaat 19 dollaria. Miinuksella olen siis 14 %, noin 160 euroa. Osinkoa saan kuutisen euroa kuussa.

Jos tarina olisi mennyt toisin, olisi ostopaikkoja tullut runsaasti. Omistaisin nyt varmaan jonkin päälle 200 osaketta ja keskihinta olisi alle 20 dollarin lukemissa. Olisin ostanut myös tähänastisessa "kuoppaennätyksessä". Osinkoa tulisi lisäksi 20-30 euroa kuussa. Tosin olisi sitten jäänyt montaa muuta asiaa ostamatta.

Semmoista se on, jotain tekee ja jotain ei. Tämä kuitenkin minua harmittaa niin että ihan mieleni pahoitin, sillä minulla oli suunnitelma joka olisi mennyt juuri niin kuin suunnittelun. Mutta se yksi laatikko olikin harmaa.

1 kommentti:

  1. Kaikkein hauskinta tässä on se, että voit käydä kauppaa Lynxillä ko. lapun optioilla ja myydä 19$ tasoisen putin jolloin 100kpl lappuja ehtojen toteutuessa napsahtaa salkkuusi.

    VastaaPoista