UA-52254593-1

6.2.2019

Verovenkslailua ja hitusen Nesteen myyntiä

Vuoden vaihteessa havahduin. 1000 eurolla saa myydä omaisuuttaan ilman, että tulee veroseuraamuksia. Tämä koskee myös osakkeita.

Olen kerran ennenkin tähän tilaisuuteen tarttunut. Nyt oli aika. Olin nimittäin katsellut Nesteen osakkeitani. Päälle 100 % voitolla, ja sahausta löytyy osakkeen hinnassa. Myisinkö osan, ja ostaisin sitten jotain muuta tai samaa hieman halvemmalla takaisin?

Päädyin myymään 14 osaketta Nestettä kappalehintaan 67,38 euroa osakkeelta. Ajattelin, että katson sitten vuodenvaihteen jälkeen asiaa uusiksi.

Noh, vuodenvaihteen jälkeen alkoi hillitön kurssinousu, ja nyt Nesteen kappalehinta on vaatimattomasti 84 euroa osakkeelta. Ei tullut kurssilaskua, tuli kurssinousu. Jos nyt ostaisin tuolla hinnalla saman verran osakkeita, olisi siinä ja siinä olisinko edes plussalla (vaikka 30 % veroedun huomioi).

Ei tämä silti harmita, kuin ehkä vähän. Luulen, että Nesteen kurssi tulee vielä sahaamaan. Lisäksi tavoittelen mallia ettei yhden osakkeen osuus olisi yli 5 % sijoituksistani. Se raja on nykyisellä 70 000 euron sijoitusvarallisuudellani, eli 3500 euroa per firma. Neste oli yli tuon, nyt on rajoilla. Edelleenkin Nokia on tuon rajan yllä.

Ei minulla nyt mitään pakkoa ole tuossa tilanteessa myydä, mutta jos jostain myyn, niin tuon huomioin. Ja yleisellä tasolla en osta enää lisää kun osuus salkussa on tarpeeksi suuri. Jos kurssi nousee, niin se tulee tuohon päälle.

Nesteen myynnin ansiosta minulla on peräti päälle 1000 euroa sijoitustilillä (ja säästötileillä pari tonnia ylimääräistä jos haluaisin niitä sijoittamiseen siirtää). Ei kassa nyt kauhean tuntuva ole, toisaalta ihan tarkoituksella ostin lisää kun loppuvuonna kurssit laskivat. Mitäs iloa on sijoittamiseen varatuista euroista jos niitä ei sijoita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti