UA-52254593-1

27.6.2018

Täydennysostoksilla: Lehto

Uusi viikko, vanhat kujeet. Kävin täydennysostoksilla Lehdon suunnassa. Kurssi laski, ja ostin 16 osaketta lisää, kappalehinnalla 9,82.

Lehto on pieni ja aika viriilin oloinen rakennusalan firma, joka on kasvanut hyvää tahtia. Alkuvuonna olen ostanut firmaa uskoakseni kolmeen eri kertaa kurssien laskiessa. Vaan koska ostetut määrät ovat olleet pieniä, kokonaispottini on tällä hetkellä 82 osaketta ja kokonaisarvo on hitusen alle 800 euroa.

Monin mittarein katsottuna Lehto tuntuu huokeahkolta. P/E-arvo on 11,5. Tämä yrityksellä joka on onnistunut kasvamaan aika hyvään tahtiin.

Kauppalehti kirjoitti toukokuussa Lehdosta ("Lehto Group on suhdanneherkkä sijoitus, 25.5.2018") aika osuvasti. Alkuvuonna kannattavuus laski, kasvutahti vaikuttaa edelleen hyvältä ja koko rakennusalalla sattaa olla hiljaisempi vaihe tulossa - joka vaikuttaa jo osakkeiden hintoihin.

Sinällään tuo rakentamisen mahdollinen hiljeneminen voi vetää alan yritykset vakavaksi. Kun vähemmän rakennetaan on kilpailu kovempaa, joka painaa katteita alaspäin. Pahimmillaan alan firmojen sisääntulevan ja viivan alle jäävän euromäärän summa pienenee.

Tosin: kääntäen syksylisiä firmoja voi olla jopa ihan hyvä ostaa syklin heikoimmissa vaiheissa. Sitten voi hymyillä jos ja kun tilanne kääntyy parempaan.

Noh, aika näyttää mihin suuntaan yrityksen tie vie. Jos kurssi laskee, ostan lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti