UA-52254593-1

16.7.2017

Välikatsaus 7/2017: vielä piirun verran 60 000 euron alapuolella

Tervetuloa välikatsauksen pariin. Laadin näitä aina kolmen kuukauden välein, ja pitkälti kuvista lähden liikkeelle. Tässä siis esitellään sijoitusvarallisuuttani, ei kaikkea mahdollista varallisuutta. Sitä kautta mukana ei ole myöskään velkoja.


Tässä on kuva sijoitusvarallisuudestani ja sen muutoksesta. Sininen kertoo aina kolmen kuukauden tason, ja punainen siinä pällä (tai alla) kertoo muutoksista viimeisen kolmen kuukauden aikana. Toisin sanoen jos punaista on päällä, niin sen verran varallisuus on kasvanut uusien sijoitusten myötä, sininen on sijoitustoiminnan muutosta.

Sijoitusvarallisuuteni on 59 744 euroa, eli kohtalaisen lähellä 60 000 euron rajapyykkiä tässä ollaan. Kun nyt osinkoja tulee, ja sijoitan hieman lisää aika ajoin, niin luulisi, että pian olen tuon rajan yli.

Ikävän pitkään muuten olen pyörinyt tässä 50-60 000 euron välimaastossa. Tähän on ihan hyvä syy, joka näkyy myös tuossa graafissa. Runsas vuosi sitten pukkasi avioeron, ja myin hiukan omistuksiani Ihan loogista, sitä varten on varallisuutta, että sitä  voi tarvittaessa käyttää.


Sitten seuraava kuvaan. Tässä näkyy paljonko olen euroja sijoittanut, ja mikä on sijoitusvarallisuuden koko summa. Runsaan kolmen vuoden aikana olen sijoittanut runsaat 42 500 euroa. Omaisuus on kasvanut osinkoina ja arvonnousuina hitusen päälle 17 000 euroa. Ei hassumpaa. Osinkotuloihini pääsee tarkemmin kiinni viime viikon bloggauksessani.

Pari asiaa on tosin syytä mainita:
 • Viime vuodet ovat olleet melko tuntuvaa kurssinousua, joten myötätuulessa tässä on päässyt sijoittamista harrastamaan.
 • En ole ihan varma olenko jokaisen euron muistanut kirjata lisäsijoituksiin. Parhaani olen yrittänyt, mutta jokunen sata voi hyvinkin puuttua listauksistani.

En paljoa enempää keksi kirjoitettavaa, perusgraafeja ja niiden esittelyä. Jossain vaiheessa pitänee paneutua muun muassa sijoitusten jakautumisiin ja vastaaviin, mutta ne ovat eri bloggauksien paikkoja.

3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen blogi sinulla! Itsekin sijoittamisesta kiinnostuneena jään kyllä tätä selailemaan ja vinkkejä hakemaan.

  https://fiiaelina.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Blogia kannattaa toki seurata, mutten tiedä, kannattaako tätä seurata vinkkimielessä. Lähinnä avaan omaa päättelyketjua ja valintoja, mutta osuvia yritysanalyyseejä ei ole tarjolla.

  Sinun blogissasi on kiinnostavampia vierailukohteita :)

  VastaaPoista
 3. Jep, minulla sama jämähtäminen on 100 000e kohdalla. Siinä sitä on seilauttu jo monta vuotta ja nyt tänä vuonna on tarkoitus "keinolla millä hyvänsä" hypätä 120 000e. Kuten blogissani sen ole asettanutkin tavoitteeksi tälle vuodelle, vahvasti olen sitä kohti kurotellut. Riippuu miten loppuvuosi osakerintamalla menee, mutta tavoitteeseen pitäisi yltää ja reippaasti.

  Mutta ilman selkeää tavoitetta tuskin olisin sen eteen taistellut ja siihen päässyt.

  VastaaPoista