UA-52254593-1

26.5.2015

Lisäosto: Chevron

Ostin tänään kolmannen eräni Chevronia, 6 osaketta hintaan 103,009 dollaria per osake. Aiemmin omistin kymmenen osaketta, keskihintana vajaa 113 euroa.

Miksi sitten tämänkertainen ostos?

Chevronin osake ailahtelee ylös ja alas, nyt se oli jälleen alempana. Lisäoston seurauksena keskimääräinen ostohintani painuu hieman alemmas. Luotan siihen että öljyn hinta vielä tuosta nousee, ja sitä odotellessa Chevron maksaa hyvää osinkoa. Isot öljyjätit voivat olla jopa voittajia siinä vaiheessa kun öljyn hinta taas nousee - pienemmät yhtiöt kun tuppaavat kaatumaan ensin, tai tulevat ostetuksi halvalla.

Minulla oli jo iloiset yli 5000 euroa jemmassa, jonka jälkeen - kurssien hieman tiputtua - olen intoutunut ostolaidalle. Nyt tallessa lienee ehkä 2500 euroa. Toisaalta olen ostanut etenkin ihan hyvää osinkoa maksavia yhtiöitä, joten saan osingoista lisärahaa sijoittamiseen tasaiseen tahtiin.

Virhe? Taatusti, jos kurssinotkahdus tulee huomenna. Jos taas maailma jatkuu noin ennallaan, niin tämä saattoi olla hyvä tilaisuus kiinnitty tasaiseen osingonmaksajaan jolla on taustalla 26 vuotta osinkojen nostoja.

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti CVX jatkaa osingon nostoja myös tänä vuonna. Nyt maksettu osinkohan oli jo viides samansuuruinen...

    VastaaPoista
  2. Luulisin että tulevat vielä osinkoa nostamaan. Isoille amerikkalaisille yrityksille on tärkeää pysyä osinkoaristokraattien listalla, eli olla pitkäaikaisia osingonnostajia.

    Jos menee huonosti, niin sitten nostavat osinkoa vain vähän. Ja toisaalta jos jättävät nostamatta, niin sitten on jo melkoinen maailmanloppu kulman takana...

    VastaaPoista