UA-52254593-1

14.5.2015

Osto: Volkswagen

Ostin alkuviikosta viisi Wolkswagenin osaketta, yhteisarvoltaan päälle 1100 euroa. Kohtalo palkitsi minut saman tien noin viiden prosentin kurssilaskulla. Noh, pitkän linjan sijoituksia, tuskin se maailma tähän loppuu. Tänään oli jo kurssi nousussa.

Ostoon on muutamakin syy.
 1. Autoiluun liittyen salkussani on vain Nokian renkaat, joten osto hajoittaa omistuksiani.
 2. P/E-arvo on alle kymmenen, eli suhteessa tuloihin hinta ei ole kovinkaan korkea. En ole kovinkaan hyvä arvioimaan juuri tätä konsernia suhteessa muihin autosektorin vastaaviin, mutta ei Volkswagen nyt rupusakkiakaan ole.
 3. Nordnetillä on kampanja jossa saa ostaa saksalaisia osakkeita halvempaan hintaan. Tämä nyt ei ollut suoranainen syy ostoon, mutta vaikutti kyllä jonkun verran oston ajoitukseen. Olisin joutunut tallettamaan rahaa Lynxin puolelle ja kaikkea, siis kiertääkseni Nordnetin perushinnaston korkeamman välityspalkkion.
Lisäksi taustalla on yksi vähän erikoisempi syy. Olen hieman vältellyt saksalaisia osakkeita kun osinkoihin liittyen tarvitsee pyytää Saksan veroviranomaisilta liikaa perityn veron palauttamista. No, Munich re:n "ansiosta" tulen joka tapauksessa asioimaan loppuikäni Saksan veroviranomaisten kanssa (harrastuksensa kullakin), joten voin samassa yhteydessä periä takaisin isompaakin summaa.

Vähän taas tunne vei: Jukka Oksaharjun blogia luin ja sellaista hippipakettiautoa ajelemassa Lost-sarjassa sekä 70's Showssa mietin silloin kun asiaa pohdiskelin. Mutta silti, pidän vakaista yrityksistä jotka maksavat hyvää osinkoa, ja joilla on kasvua luvassa. Volkswagen täyttää nämä kriteerit.

2 kommenttia:

 1. Kun tulee aika asioida saksan verottajan kanssa, niin piirustathan siitä postauksen tänne niin voin sitten apinoida sulta miten se hoidetaan.

  VastaaPoista
 2. Otan tuon työlistalle. Minun tarvitsee odottaa verotuksen vahvistumista, ja sitten voin lähteä anomaan. Kirjoitan koko prosessin auki, niin tulee raportoitua tarkaan.

  Veikkaan että postausta on tulossa vasta joskus vuodenvaihteen tienoilla.

  VastaaPoista