UA-52254593-1

30.4.2015

Lisäosto: Fortum

Ei se ollut kuin eilen kun spekuloin mitä suomalaisia yrityksiä ostaisin, jos kurssit vielä tippuvat. No, päädyin sitten ostamaan tänään 40 Fortumin osaketta, nostaen kokonaismääräni Fortumissa 140 osakkeeseen. Miksi sitten näin?

No ensinnäkin Fortum oli taas vajaan parin prosentin pudotuksessa. Arvo on matalammalla kuin kertaakaan sitten viime kevätkesän, jolloin Ukrainan kriisin myötä oli kurssinotkahdus. Osake on siis kaikin puolin huokeahko. Jos osake pysyy nykyisellä 1,1 euron tasolla, puhutaan ostohintaan nähden yli 6 % osingosta. Tähän voi tulla lähivuosina päälle vielä bonusosinkoja.

Venäjä-riskiä riittää. Toisaalta sellaista se elämä on, ja energia-alaa kannattaa katsoa vuosikymmenten eikä vuosien perspektiivillä. Etenkin Venäjän "vesivoimaa ostamme halvalla" -kuviot, jos vaan toteutuvat, vaikuttavat potentiaalisilta.

Fortum ohitti muut kandidaattini (Kone, Sampo) sillä, että se nyt vaan on tällä hetkellä huokeampi kuin edellämainitut. Kerään myös raha varastoon, jos meininki jatkuu nykyisenkaltaisena, palaan vielä Koneeseen tai Sampoonkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti