UA-52254593-1

1.4.2015

Neljännesvuosikatsaus 4/2015 - sen verran hyvin menee, että epäilyttää

Taas on kolme kuukautta takana, ja on väliyhteenvedon aika. Vuodenvaihteessa summasin sijoittamiseen liittyviä tavoitteitani tälle vuodelle. Tuolloin sijoitusvarallisuuteni oli piirua verran yli 40 000 euroa. Tavoitteeni tälle vuodelle kuuluivat seuraavasti:
  • pyrin sijoittamaan noin 500 euroa kuukaudessa
  • omaisuuden arvo olisi vuoden lopussa 50 000 euroa


Noh, meni kolme kuukautta ja tavoitteet on miltei saavutettu. Sijoituksien arvo on 49 051 euroa. Taitoa, ei missään nimessä. Tuuria, ei oikeastaan sitäkään. Käytännössä kyse on siitä että pörssikurssit ovat olleet etenkin Euroopassa nousussa. Lisäksi heikentyvä euro on nostanut amerikkalaisten osakkeiden arvoa - paperilla.

Uutta rahaa olen tänä vuonna sijoittanut 3460 euroa, siis tuollaiset 1150 euroa kuukaudessa. Tuo on tuplasti sen mitä olen laskenut mahdolliseksi. Pääsyy tähän on yksi isompi tulo, sain voisiko sanoa taannehtivasti isomman summan varojani. Ne sitten siirtyivät suoraan sijoitustilillä.

Toisaalta nyt ounastelemani maltillisuus koputtelee ovella - perheen menot ovat hieman kasvaneet ja tulot hieman pienentyneet. Ollaan aika lähellä tilannetta että tulot ovat samaa tasoa kuin menot, jolloin ei jää paljoa saumaa sijoittaa lisää. Kerään parhaillaan rahaa “puskuriksi”, enkä siirrä sijoituspuolelle juuri mitään. Katson sitten kesällä onko mahdollisuutta sijoittaa lisää.

Viime kesällä suunnittelin, että pyrin keräämään 5000 euron puskurin kurssinotkahduksen varalle. Nyt rahaa on odottamassa sijoitustileillä noin 5500, eli tältä osin olen tavoitteeni saavuttanut.

Omistusten jakautumisen suhteen on tapahtunut seuraavaa:
  • Osakkeiden painoarvo on kasvanut. Taustalla hieman lisäostoja, mutta pääosin arvonnousua.
  • Rahastoissakin on kasvua, syynä pääosin arvonnousu (etenkin HCP Quant).
  • ETF melko ennallaan, taustalla sekä nousua että pieniä lisäostoja.
  • Ålandsbankenin asuntorahasto kasvaa hyvin verkkaiseen tahtiin.
  • Käteisessä on isoin muutos, taustat ylempänä.

Summa summarum: hyvin menee, ei pidä silti tuudittautua.

1 kommentti: