UA-52254593-1

16.6.2018

Sijoitusten ja varallisuuden välikatsaus 6/2018: elämäni tuottoisimmat kuukaudet

Tervepä terve. Olen viime vuodet tehnyt kolmen kuukauden välein välikatsauksen varallisuuteeni ja alkaen noin vuosi sitten kokonaisvarallisuuteeni. Se on ollut oikein opettavaista.

Vaan minusta on tullut malttamaton. Sitä kuulemma esiintyy kun alkaa tulla ikää, ja olenhan jo pari vuotta yli neljänkymmenen. Tekee mieli katsella sijoitus- ja kokonaisvarallisuutta myös siinä välissä. Ajattelin siis, että yhdistän jatkossa nuo kaksi, ja teen aina kuun vaihteen jälkeen kokonaiskatsauksen jossa seuraan sekä sijoitus- että kokonaisvarallisuutta.

Siispä, saanko esitellä kesäkuun 2018 ensimmäisen päivän kaikkien talousasioideni välikatsaukseni, ensimmäistä kertaa ikinä.

Sijoitusvarallisuus mukavasti nousussa
Viimeiset kaksi kuukautta olivat sijoitusten arvonnousulle hyvää aikaa. Sijoituksieni kokonaisarvo on nyt 65 814 euroa. Kahta kuukautta aiemmin summa oli 60 403 euroa. Nousua oli siis 5411 euroa. Tästä noususta uusia sijoituksia on ainoastaan 500 euroa, eli osingot ja kurssinousu tuottivat tuollaiset vajaat 5000 euroa. 

Sijoitusvarallisuuteni on muuten 22 941 euroa isompi kuin summa jonka olen sijoittanut. Noin kolmanneksen luokkaa. Tässä on yksi sijoittamisen iloista, marginaali kasvaa. Vaikka kolmannes pyyhkiytyisi huomenna pois (mikä ei ole mahdotonta, kun yksi iäkäs ääliö uhkaa kaikkia muita kauppasodilla ja pankit nostavat korkoja), niin omillani olisin.

Kuvio arvonmuutoksesta ja sijoitettujen eurojen muutoksesta kertoo samaa. Kunnon hyppäys tuotossa. Huomioikaa muuten, että muut periodit ovat neljännesvuosia, tuorein vain kaksi kuukautta.

Käytännössä varallisuuden tuotto oli matalalennossa puolisen vuotta, sitten seurasi hyppäys. Olen jatkuvasti sijoittanut lisää - tosin laskevaan tahtiin - poislukien kaksi hillopurkilla käyntiä. Kerran tuli aviero, sitten ostin auton. Nyt yritän kasvattaa säästötileillä olevaa puskuria, joka taitaa olla nyt viitisen tonnia. Se ei näy näissä sijoituskuvioissa, vaan seuraavissa.

Sitten kokonaisvarallisuuteen: ja alkaa hymyilyttää
Tällä hetkellä minulla on omaisuutta 372 523 euron edestä, ja velkaa 134 632 euroa. Näiden erotusta eli oikeaa varallisuutta on sitten 237 890 euron edestä. Tämä on aika jipii, seuraava kuva kertoo miksi.


Tässä on sitten viime kuukausien muutos, huomioiden sekä muutoksen että alkuperän. Tuorein pylväs on viimeiset kaksi kuukautta, aiemmat ovat kolmen kuukauden välein.

Kahden kuukauden aikana varallisuuteni kasvoi 9058 euroa. Tämä on mittaamani historian paras periodi.

Tuo nousu tuli pääosin - 5414 euron edestä - sijoitusvarallisuuden arvon noususta. 2200 euroa enemmän on sijoitustileillä, ja lainat lyhenivät 1444 euroa.

Aika jännää. Olen taas keväällä tuskaillut kasvaneiden kulujen (mm. auto) parissa, miettinyt jääkö mitään säästöön jne. Köyhä yksinhuoltaja kärsii rahanpuutteessa yksin ripotellen tuhkaa päälleen. Sitten jäi taskuun 4500 euroa kuussa. Mutten kärsi rahanpuutteesta enkä edes ole yksin vaan onnellisessa parisuhteessa.

Noh, kyllä ne kurssit alas tulevat ja kaikkea sellaista. Niin kauan kuin edellisen kuvan keltainen (velkojen lyhentyminen) ja sininen (rahaa säästötileille) palkki ovat plussalla, suunta on hyvä.

Kaiken kaikkiaan: hyvin pyyhkii.

3 kommenttia:

  1. Sama täällä =) Hyvin menee, ja salkku nousee. Korrelaatiota ei kuitenkaan ole näillä asioilla.

    VastaaPoista
  2. Salkku nyt heiluu edes ja takas, toivottavasti enemmän eteenpäin. Hyvä on niin kauan kuin tulee saatua lisää euroja säästöön, sillai melko tasaiseen tahtiin. Tuotto sitten tulee kun on sen aika.

    VastaaPoista